CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Monday, April 27, 2009

"BILA RINDU ITU DATANG"


‘BILA RINDU ITU DATANG…’

Peh..tajuk baik punyer..aku pon tatau sama ada nak tulis entry nih ato tak..
Tapi la nih perasaan aku sayu amat..lebih-lebih lagi selepas tengok pic aku satu ketika dolo…as a family…bila ku renung mata dan wajah anak2..terasa sayu dan syahdunya hati ini…terasa bersalah amat pada mereka..Salahkah aku menidakkan perasaan aku sendiri..hebatnya aku andainya sepantas kilat dapat melupakan kenangan dolo dalam sekelip mata..melupakan cinta pertama dan terakhirku semudah itu…Banyak dugaan yang kami hadapi sebelum dapat bersama..tentunya tidak mudah untuk aku menidakkan perasaan itu..namun aku kecewa kerana manusia mudah lupa pada janji dan mementingkan diri sendiri..namun, siapalah aku untuk menyekat bahagia orang..


“Anak-anakku sayang.."

Mummy minta maaf banyak-banyak kerana tidak dapat memberikan kalian kebahagiaan yang total..seperti orang lain…seperti keluarga lain..ada mummy…ada daddy..Maafkan mummy kerana tidak dapat mengekalkan kasih daddy pada kita. Mummy nak anak-anak mummy tahu sesungguhnya mummy telah cuba sehabis daya menjadi mummy dan isteri yang terbaik pada daddy selama ini..namun sebagai manusia biasa mummy tidak dapat melawan takdir. Mummy relakan daddy pergi demi mencari bahagia untuk dirinya. Kita tidak berhak untuk memaksa orang lain menyayangi kita. Mungkin mummy mempunyai banyak kekurangan sehingga daddy tidak merasa bahagia bersama kita. Maafkan mummy Nak…dan untuk baby dalam perut…selama 7 bulan usiamu dalam kandungan mungkin anakku sayang merasa hairan kerana tidak pernah mendengar suara ayahmu..yang ada hanya suara saudara-saudaramu..Mummy tidak pasti apa nasibmu Nak..sama ada sempat atau tidak merasa kasih sayangnya..andainya tidak…tidak mengapalah sayangku..kerana mummy tetap ada di sini untuk anak-anak mummy..tidak sesekali mummy akan meninggalkan kalian..walau susah atau payah sekalipun kita tetap akan bersama. Mummy nak kalian tahu kalianlah permata hati mummy..penghibur duka dan lara..kita akan merentasi rintangan hidup ini bersama-sama, suka mahupun duka..sayang korang sesangat..

Thursday, April 23, 2009

Malam-Malam Yang Meresahkan

Pehhh..tajuk bukan main lagi..wat saspen jek..huhuhu..
Pejam celik dah 30 weeks dah bb dalam peyut nih..kira-kira 2 bulan lagi
dia nak menjengah dunia nih..tak lama lagi dah..preparation ala kadar jek..
cuma ada nak tambah skit2 lagi barang2 untuk si kecik..nih dah nak
kena siapkan dah..sbb makin lama makin tak larat dah rasanya bawak perut nih..
kalu aku yg tak pi belikan.sapa gamaknya yang nak pi belikan..harapkan si Dia?
takder maknanya...

Malam-Malam Yang Meresahkan? Lately nih sememangnya tiap malam memang meresahkan..besalah aku nih ..masuk jek 3rd trimester..mulalah payah nak tido malam..
golek kanan tak kena..golek kiri tak kena..badan sakit2 semer..urut? picit?
dah takder orang yang nak amik job tuh...paling2 pon merengek ngn si Danish..

Me :Abang, picitlah mummy nih..lenguhlah..

Danish : Jap..jap..me...

Me : Abang, cepatlah..me lenguh sangat..tak kesian mummy ker?

Danish : Napa me? Me rimas ker? Adik! dok diam..

Pastu mulalah tangan halus dia picit..jap jek...pastu berenti..penat katanya..adoooilar..

Mummy nih lagilah penat nak oiiii...

Dan lately nih memang tiap2 malam aku rasa panas dan rimas sangat..memang payah nak lelapkan mata..susun bantal tak kena..semerlah tak kena..bila nak bangun pi toilet pon payah..kena gerakkan badan pon slow2 jek..kadang terkejut bila kaki rasa krem..kena simpul biawak org kata..pehh..sakitnya alahai..sapa kata menjadi pompuan dan ibu nih senang..so, bagi suami2 di luar sana..hargailah isteri anda..pengorbanan dan kasihnya untuk anda..terutamanya pengorbanannya melahirkan zuriat untuk anda..andainya anda juga diberi peluang boleh melahirkan bayi..adakah anda boleh menjadi sekuat isteri anda mengharungi hari-hari tersebut?

Wednesday, April 15, 2009

Mengidam Lagi (KueyTeow Hailam Menjadi KueyTeow Goreng)



~ Gambar hanya hiasan sajo..den punyo kuey teow n takdo udang...gambar dicilok dari resepi sapa ntah nih..tq aaaa..

Ari ni nak citer pasal mengidam lagi..dah 2-3 ari rasa cam nak makan kueyteow hailam jek...sedapnya rasa..nikmat..peh...terjejer ayaq liur..huhuhu..

so, semalam nekad dah..balik keje nak singgah kat kedai bawah jambatan tuh..nak beli kueyteow hailam..dahlar tengahari makan kuih jek 3 ketul kes breakfast lambat..so, ngam2 ahh cam rasa dah lapaq gler petang tuh..

ceesss..penat jek wi signal nak masuk kedai bawah jambatan tuh..bila perasan kedai tuh tutup..aiseyman..malas ah plak nak p pusing p kedai lain plak..takpala..malam karang soh Farah pi belilah..so, lepas maghrib aku dok haruk si Farah beli..perut memang baik punyer nyanyi lagu keroncong tuh..dak bb nih pon dok berpusing2..gedik2..lapor juger gamaknya..takpon bingit tinger dgr alunan muzik perut mummy dia...huhuhu..

sementara tunggu Farah balik..dok terbayang2 lah kesedapannya..peehhh...ku kirim sekali horlick ais..favorite gak nih..siap soh Farah berlarian tuh pi kedai..hehehe..kejam gak aku nih...

Farah balik jek terus aku serbu dia..pastu perasan cam pelik plak sbb dia bungkus dlm bekas polistrin (betul ke eja nih). Yerlah dia kan cam berkuah, selalunya bungkus dalam plastik cam tomyam..aiiikkk...pelik nih..bukak2..tu dia...kuey teow goreng rupanya....adduuhhhh...frustnya makcik...dahlar lapau tahap cipan dah ni...terus cam nak nangis..aku pot..petlah..dibackup ngn mak..heheh..besalah bab mengidam..mesti semer org kesianlah..Farah bagitau dia dah cakap kueyteow hailam..dia bayar pon harga untuk kueyteow hailam..dia pon tak sangkalah jadik kueyteow goreng plak..mak bising soh pi tuko..aku pon angkut tudung nak ajak Farah pi kedai tuh balik..sanggup tuh...camna jadik pon aku nak makan jugak kueyteow hailam mlm nih...huhuhu..Farah cakap dia pi beli kedai lain sbb kedai yang selalu tuh tutup...Farah apalagi soh aku dok umah jek..dia pi pecut kedai naik motor abah..
jap jek dia balik ngn kuey teow hailam..aku apalagi..serbu dan makan tak hingat org keliling..nasib sedap..berbaloi tunggu..huhuhu...horlick ais pon sodap..sekelip jek satu mangkuk licin...huhuhu..si Tencik ku sua juga kat dia..tapi takmo..dia kata pedas..

hehehe..so, untuk kueyteow hailam..lepas...ari tuh ku buat bubur kacang..kes terasa nak makan..hehehe..


~ Nih bubur kacang yang ku buat ari sabtu ari tuh..jap jek..licin..masak skit jek sebab kacang hijo ada balance skit jek..

la nih ku terasa nak makan steak sehhh..camno nih..kat Ganu nih payah skitt nak carik yg sodap..

Monday, April 13, 2009

Favourite Danish


~ Koleksi kereta Ferrari Shell Danish..2 dari koleksi terdahulu..

Favourite Danish? Apalagi kereta mainanlah.
Si Danish nih memang obses dengan kereta mainan. Masa dia kecik2 dolo dia bleh mengadap mainan kereta dia berjam-jam. Very concentrate.
Dia tak minat yang besar2. Tapi yang jenis kecik2 dan banyak. Sebab dia suka menyusun dan mengatur kereta dia.

Tiap kali kalu keluar shopping, mesti diheretnya mummy dia ni ke tempat mainan.
Kalu takder duit, ku cakap jek tengok jek..dan kalu mood dia baik, memang dia tengok jeklah..sambil berangan-angan..kalu dibiarkan memang lamalah dia mengadap kat tempat mainan tuh..mainan lain memang kurang minatlah dia.

Ok, ceritanya..sejak Shell keluarkan koleksi baru nih..keobsesan dia pada kereta Ferrari nih datang balik. Pehh..memang jenuhlah nak layan merengek dia ari-ari nakkan kereta Shell nih..asal isi minyak jek..bising..isi minyak jek bising..dia ingat koleksi kereta nih bleh beli cam gitu jek..koman2 nak kena isi minyak RM 40.00 dolo pastu barulah bleh dapatkan kereta tuh dengan harga RM 8.90. Memandangkan umah aku nih very the dekat dengan tempat keje, manalah mummy dia pernah isi minyak RM 40.00 sekali harung. Paling banyak pon RM 20.00. Tahanlah 2-3 hari pi balik kejer. Kalu isi RM40-50 mahu penuh tangki keter. Cam nak pi KL plak. Huhuhu..

Antara dialog dia yang bising kat telinga aku;

"Mummy, belilah kete shell tuh..kat tv kata cepat dapatkan kat kedai shell"

"Mummy, belilah kete shell tuh, kete tuh hebat sangat..saya suka.."

"Mummy, mummy nih tak dengar telinga ker? Dia kata cepat dapatkan kat kedai"..(nih ayat dlm nada gerammm)...

Tuh, kira sikit jek dialognya,blum ditambah ngn memek muka muncung, geram, bodek, sedih..blaa..blaa..aduhhh...aku nih plak memang spesis seorang ibu yang really berjiwa sentimental, sensitif dan memang tak reti nak menghampakan hati seorang anak..huhuhu...

So,ku dah plan..since kereta tuh pon kiut..ku pon suka..muaahaahaha..dapat gaji nanti ku beli satu untuk Danish..dan demi kehendak dia nih ku gatalkan tangan sms daddynya kat KL, mintak belikan kereta tuh incase dia ada isi minyak kat Shell..dan daddy dia pon janji akan belikan sorang satu..

Mungkin sebab sibuk, lambatlah plak daddynya poskan..ku pon tak larat dan tak sampai hati nak tengok muka muncung dan mengharap dia..tup2 ku belikan dia dolo..seronok dia bukan main..

Dua minggu lepas tuh, daddy dia poskan 2 kereta lagi..sorang satu..yang kuning untuk dia dan hitam untuk adiknya..kiranya umtuk koleksi baru nih kitaorang dah kumpulkan 3 buah dari tujuh koleksinya..tengoklah..incase ada lagi stoknya kalu mummynya ada duit..ku belikan lagi..huhuhu..



~ see, wat homework pon, maintain keter dia tersusun kiri kanan..



~ nak tido pon, diparkingnya keter haaa..



~ ni kiriman dari daddy bebudak nih..

Sunday, April 12, 2009

Demam Lagi..


Sunday Bluess...
Pehhh..malasnya nak bangun pi keje, malasnya nak bangun pi hantar Danish tadika..
Bestnya kalu bleh terbongkang lagi kat atas katil..Ada boleh lagiker berjoyer2 cam gituh..beranganlah jawabnya..udahler..anak dah masuk tiga weehhh..mana lagi ada time nak bermalas-malas nih..muaahahaha..

Apa nak apdate arinih? Citer demam lagilah jawabnya. Minggu lepas minggu keletihan lagi bagi mak buyung aka superwomen nih..kadang rasa vangga jek pada diri sendrik..
pehhh...beruntungnya sapa dapat bini cam aku nih..really berdikari..nak manja2? sorry naik lorilah yer..takder orang nak manjakan anda yer..so, jangan nak perasan..
ehhh..takder suami ker yang vangga dapat bini yang begitu tidak menyusahkan dirinya? selalunya sang isteri kalu tgh pregnant ni mesti nak manja2 jek..aku? ada juger perasaan itu, tapi nak wat camnakan...sendrik mau ingatlah..

merapu...pi balik tajuk asal..

Demam Lagi? Adoiiiilar…letihnya makcik..tapi yerlah kan, sapalah kita nak mengelak ketentuan dan kuasa Yang Satu. Ari Selasa minggu lepas, Afham dah start selsema. Hidung pon dah start berair. Mulanya tak berapa riso sangat, sebab biasalahkan budak-budak. Then, badan dia dah start suam-suam Mulalah ku naik riso, sibuk check suhunya. Dalam 38 darjah lebih. Aiiiii…dah nak demam balik ker budak nih. Baru lagi demam bulan lepas. Tetapi memandangkan dia tetap aktif, so ku bagi dia makan ubat demam biasa jeklah. Balance bulan lepas punyer.

Hari Rabu masaku balik opis, nampak dia dah start batuk-batuk. Bila batuk jek muntah. Batuk jek muntah. Aiii..budak nih, semacam jek. Bila main muntah-muntah ni mulalah ku riso lebih2. Stress plak. Iyerlah. Baru tuko baju, batuk jek muntah. Tuko lagi. Batuk jek muntah. Baju aku nih pon berapa kali dia muntahlan. Cadar katil semer. Yang paling ku riso, bila dia makan dan minum. Batuk jek muntahkan balik...adoooii...camnih payahlah. Kesian kat budak. Sakit apa bila muntah-muntah nih. Abangnya Si Danish pon tahu susah hati. Soklan dia tambah wat mummy dia nih susah hati.

"Mummy, napa adik nih asyik muntah jek? Sikit2 muntah..sikit2 muntah. Letihlah saya tengok. Sian adik.."

Bertambahlah kerisoaan hati si ibu..So, malam tuh memang tak lena aku tido. Asyik dok merenung muka kecil dia nih jek.

Pagi esoknya ku pergi kerja dulu cam biasa. Nak cuti, almaklumlah. Tapi ku dah plan, tengahari nih memang ku angkut dia pi klinik. So, lunch hour ku angkut afham pi checkup. Doktor cakap demam selsema biasa jek. Cuma dia ada lelah sikit. Selsema sebabkan dia berhingus dan berkahak. Sebab tuh dia asyik muntah. Tak payah sedut kahak dia sebab tak sampai bab kronik. Doktor cakap tak payah riso...pehhh...barulah rasa senang skit hati. Kalu tak aku lak yang rasa moody dan sakitnya tengok dia camtuh. Lepas bagi makan ubat nampak demamnya dah kurang skit..
Alhamdulillah... namun demam tak demam..keaktifannya tuh memmag tak terlayan..afham..afham...



~ Ubat-ubatan dak Afham



~ Gaya budak nakal demam tido.. selimut pon disepaknya jek..

Thursday, April 9, 2009

Eh! Mummy, Bb Nih Gerak-Gerak..


2 Malam Lepas...

Danish : Eh! Mummy baby nih gerak-geraklah mummy…
(sambil tangan pegang perutku)

Me : Iyer ker?

Danish : Iyer me. Tengok baby nih tendang-tendang saya. Mummy, dia nih boboy cam
saya ngan adik ker gegirl cam mummy?

Me : Tak tahulah. Dia takmo tunjuk lagi.

Danish : Napa dia tak tunjuk lagi? Dia malu ker mummy?

Me : Ntahlah. Awak nak boboy ke gegirl?

Danish : Saya nak boboy cam saya. Nanti ada dua. (Sambil tunjuk jari). Kalu gegirl
macam Mia (Mia nih cousin dia..anak si Jepp (Angahnya). Mia tuh comel.

Me : Aduhhh..

Danish : Napa me? Me sakitker? Adik tumbuk mummy ker? Seraya gosok
perutku..Adik..jangan buat mummy. Duk diam-diam. Sian mummy.
Saya sayang adik (sambil cium dan usap perutku.)

Danish : Me, me pegilah hospital. Potong perut me. Nanti adik keluarlah. Boleh
saya pegi hospital tengok me dan adik. Tentu Seronok.

Me : Awak suke ker nak dapat adik?

Danish : Suker. Saya nak adik banyak (sambil tunjuk jari dgn banyak). Saya takmo
adik besar tuh (refer kat Afham). Dia nakal sangat. Taknak dengar cakap
saya. Saya nak adik baru je. (Tangannya masih menggosok perutku sambil
mencari pergerakan baby. Kemudian, dipeluknya dan diciumnya aku).
Saya Sayang Mummy...

Itulah antara dialog aku ngan Danish. Sorrylah kalu citernya cam skema skitt..Huhuhuh..Kalu korang jadik aku nih, apa rerasanya perasaan itu? Bagiku perkataannya ’Indah’. Betul ker guna ayat nih. Indah dan sedap didengar. Rasa bahagia kerana memiliki anak2 seindah ini. Even si Danish kalu moody, Ya Allah! Memang teramat menyakitkan hati. Tapi selalunya hilang dan buat aku lupa bila dengar ’kesweetness’ kata-katanya nih.

Terngiang lagi kata-katanya..

Me : Abang besar nanti nak jadik apa?
Danish : Saya nak jadik kaya. Nak beli kete besar dan cantik macam kita tengok tu.
Bleh hantar me pegi pasar. Hantar pegi keje. Sayakan hebat.

Me : Abang sayang mummy ker?

Danish : Sayang..

Me : Banyak ke sikit?

Danish : Banyak sangat.

Me : Banyak Mana?

Danish : Banyaklah.

Me : Sayang sampai saya tua ker?

Danish : (Muka selamba)..Iyerlah..Saya sayang sampai tualah. Nanti saya jaga mummy.
Jaga adik...

Danish...Danish...

Wednesday, April 8, 2009

Perihal Megidam

Pehhh..pejam celik..pejam celik..sekejap jek masa berlalu..Sedar tak sedar baby dalam perut dah masuk 7 bulan.

Entry kali nih aku nak citer bab mengidam mengandungkan si kecik nih. Abang-abangnya dolo pon ada jugaklah mengidam nak makan sesuatu. Si Danish dolo, ingat lagi rasa nak makan KFC. Masa tuh aku stay kat KKB. Manalah ada Restoran KFC kat situ masa tuh. Paling dekat kat Rawang. Daddynya plak weekend selalu takde kat umah. Ada trip. Pernah ku kirim soh beli KFC kalu lalu Rawang. Tapi hampeh. Cik Abang ku itu memang ’kureng’ skit bab nak melayan nih. Siap aku menitiskan ayaq mata lagi sebab kempunankan KFC. Last2 roomateku masa belajar dolo merangkap best friend aku datang dari Shah Alam visit aku yang belikan. Heheheh...Thanks mate. Luv U..

Ada satu malam tuh mengidam nak minum horlicks ais. Masa tuh dah pukul 12.00 malam. Merengek kat hubby. Dia malas nak keluar. Esok jerlah katanya. Pehhh..dia tak tau ker, kalu dan-dan rasa nak makan ker minum ker, manalah bleh tunggu esok2..sebab mender simple..bukan nak kena redah hutan tembak ruse putih ker, apa ker..aku nih plak rasa dah horlicks tuh depan mulut. Mulalah start berlinang ayaq mata. Alih-alih adikku Si Jepp yag keluar naik moto pi belikan. Kes kesian tengok aku dah start nangis2. Masa nih dia numpang dok umah aku..huhuhu...kejamkan hubby ku itu..ato aku yang mengada2..

Mengandungkan yang kedua si Afham, aku dah stay kat Kuala Terengganu dah. Hubby kat KL. So, kalu aku rasa mengidam senang skit sebab aku ada adik-adik yang sentiasa bersedia nak layan karenah aku. Selalunya Si Farahlah yang tukang jadik orang pi kedai. Takder makanan yang ketara sangat aku rasa nak makan. Yang paling susah, aku rasa nak makan Dunkin Donut. Donut memmag my favourite. Tapi kat Terengganu manalah adakan. Pernah ku kirim kat hubby kalu dia on the way balik ke Terengganu tolong belikan. Tapi besalah hubby ku itu, selalu lupa..At least dapat gak makan bila my opis mate kena ikut bos pi KL jadik driver bos. So, ku kirimkan. Siap bos tahu lagi sebab dia pon kena angkut pi cari Dunkin Donut untuk staff dia nih. Yang kelakonya lepas tuh sibuk jek kalu dia turun KL mesti nak tanya aku nak kirim Dunkin Donut. Huhuhu..Satu lagi aku rasa nak makan Prosperity Burger McD tuh..masa nih McD takder lagi kat bandar KT. Paling dekat kat Kerteh. So, masa hubby balik coti ku merengeklah. Kira masa tuh mood dia baik dan memang kitaorang pon dah lama tak keluar bawak Danish jalan-jalan. So, we'll pon p lah ke Kerteh layan aku makan kat McD. Baik Punyer..

Untuk yang ketiga nih lagi senang, sebab dah ada transport sendiri. Rasa nak makan apa-apa jek. Ku pi cariklah sendiri. Takder nak susahkan orang lagi. Si Baby nih mula-mula ari tuh mengidam nak makan sizzling mee hot plate..Laju jek ajak my opis mate nagn Che Da nya pi carik sizzling mee. Memang favorite aku juger. Walau pun taklah sesedap yang pernah dimakan masa stay kat KL dolo, tapi bolehlah sekadar nak wat lepas rasa. Walhal aku nih bleh jek wat sizzling mee sendrik..tapi takder ah hot plate dia yang berasap2 tu...huhuhu...

Pastu nak makan apa lagi? Sate, Pizza (Hubby belanja masa dia balik coti dolo), Lala,Spagetti? Dah dapat dah. Baru-baru nihkan Untie Lel bebudak nih balik. So, malam tuh kitaorang wat bbq. Ct masak spagetti. Lamb pon ada. Banyak jugak ku melantak spagetti tuh. Lagi sedap dari Pizza Hut punyer. Huhuhu..Ct bawak balik donut juger. Ku kirim Dunkin Donut jer..tapi ct beli donut from Big Apple. Lagi sodap. Konker tuh..orang lain kasik can 1st priority untuk mak buyung pilih dolo...hehehe..jahat aku..



~ Donut dari 'Big Apple'..very the sedap.



Baru nih aku rasa nak makan Tat Telur. Lagi satu fav aku. Kalu beli kat kedai paling murah RM 0.50 seketul. Kalu beli RM2 baru dapat 4 ketul. Berebut plak ngn bebudak nih. Soh aku plan nak wat sendrik. Search internet carik resepi. Jumpa. Thanks kat Hanieliza. Try buat menjadik sehh.. pulun aku mkn. Last sekali nak makan kek Secret Resepi. Dapat jek gaji menonong aku pi pilih. Ingatkan dapat merasa sempena Birthday Che Da nya. Tapi diorang tak celebrate ngn kek. So, aku pi cariklah sendrik. Rambang mata. My favourite cheese kek. Tapi kali nih pilih Banana Choc ngn Brownies Walnut. Yummmiee.. ku makan sorang2 jek sebab anak2 tak suke.Selamat.



~ Banana Choc from Secret Recipe



~ Ni Brownies Walnut..sedap juger..




~ Tat Telur Buatan Sendiri..huhuhu..

2 ari lepas rasa nak makan Char Kuew Teow Penang. Nasib kat kedai Pak Aziz Selera Timur ni jual..pehhh..kicklah jugak.. anak2 pon suker...
Tataulah lepas nih apa lagi yg aku idam nak makn nih...rasa nak makan yong taufu..tapi perasaan tuh tak kuat lagi..so biaq p ah dolo...huhuhu..sorrylah pada yang lenguh nak membaca entry kali nih..terpanjanglah plak storynya..muaahaahaha..

Wednesday, April 1, 2009

Saya Sayang Mummy



Satu malam..

Danish : “Mummy, saya sayang mummy..” sambil cium pipi aku.

Me : “Sayang tuh apa?’

Danish : “Sayang tuh cinta…”

Me : “Cinta tuh apa?”

Danish : “Cinta tuh luv, luv u…” ..sambil buat bentuk hati kat udara…

Me : “Luv U? Apa tuh? “

Danish : “Alah…luv u tuh cinta lah..macam daddy cinta mummy masa saya
kecik-kecik dolo..”

Huhuhu…sudah..tu lah dialog aku ngn Danish 2 ari lepas..budak nih tak habis2 ngn skrip skemanyer..kadang tuh skrip tak terduga…kalu dilayan tuh cam-camlah ayat keluar.

Apa-apa jeklah Danish..yang pentingnya mummy nak korang tau mummy juga sayang, cinta dan luv u sama kamu dan afham…sayang dan cinta mummy kat anak-anak mummy nih sepenuhnya hati hingga sampai ke hujung nyawa..tak mainlah sekerat-kerat jalan nih…apa-apa pun cinta pada YANG MAHA KUASA adalah cinta yang paling agung..paling kekal..kamu pastinya tidak akan dikecewakan…sekiranya mencintaiNYA dengan sepenuh hati..

Aktiviti Tadika Danish





Hari Sabtu 28hb Mac 2009 nan lalu ada majlis sambutan Maulidur Rasul anjuran tadika si abang. Oleh sebab cikgu-cikgu diaorang sebuk jek..so, minggu nih baru bleh diadakan majlis tuh.Pesan Cikgunya soh pakai baju melayu lengkap bersampin dan bersongkok serta pakai kasut. Macam nak raya plak.

Oleh sebab program diadakan pada ari Sabtu, so senanglah bagi aku sebab tak payah nak ambil cutikan. Si Tencik tak bawak, tinggalkan ngn nenek dia. Peh! Kalu bawak tuh mahu haru biru majlis orang. Dia nih bukan boleh duduk diam. Iyerlah aktiviti anak di sekolah. Kalau tak aku yang participate siapa lagikan. So, pagi tuh bergegaslah kitaorg ke tadika. Mula-mula dengarnya nak buat perarakan dari tadika ke dewan perpustakaan tempat acara tersebut. Then, tak jadi sebab ramai ibu bapa yang malas dan terus ke perpustakaan. Malas nak berarak-arak nih. Bagi aku tak kisahlahkan. Even, perut nih dah memboyot. Dah masuk 7 bulan, demi anak mana-mana pon blehlah.

Program cam besa ah. Ada perasmian. Ada ceramah. Si Danish dah start bosan bila lelama. Kawan tadika dia nih plak sebuk dok mencuit-cuit. Ambik songkoklah. Pijak kasut dialah. Tarik baju. Bukan nak cakaplah kan ato nak puji anak sendrik. Anak aku nih memang skema ok. Diaorang diajar manner dari kecik. So, dia ni kalu bab nak bergurau ato usik orang sana sini memang takderlah. Lagipun si Danish nih memang pemalu skit. Kalu mengganas pon di rumah jek ngan adiknya ato ngn pakcik makciknya jek..

Mulalah tunjuk muka rimas bila kawan dok kacau-kacau macam tuh. Besalah budak-budak. Bila si Danish malas nak melayan. Mulalah main ejek2. Ada ker dicakapnya si Danish nih lembu. Huhuhu..anak aku nih bab camnih memang sensitip sebab aku memang tak ajar ato galakkan dia dengan words yang tak baik nih. Lebih-lebih lagi nak mengejek orang. Kadang kalau aku terbabas cakap termaki orang ker ato bila tengok tv pon sometime dia yang betulkan. So, mulalah si Danish bengkek. Tak der mood. Dahtu merengek ngn aku. Nak ajak baliklah. Ah! Sudahhh..pujuk nyer pujuk..so, dia dah ok balik. Itulah karenah anak-anak nih..semoga Allah bagi aku sepenuh kesabaran dalam membesarkan diorang. Apa-apa pun aku sentiasa mendoakan yang terbaik untuk permata hatiku ini di dunia dan akhirat. Aminnn…



~ Siap ngantuk tuh bila dengar ceramah..huhuhu..



~ Muka bosan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...