CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Wednesday, April 15, 2009

Mengidam Lagi (KueyTeow Hailam Menjadi KueyTeow Goreng)



~ Gambar hanya hiasan sajo..den punyo kuey teow n takdo udang...gambar dicilok dari resepi sapa ntah nih..tq aaaa..

Ari ni nak citer pasal mengidam lagi..dah 2-3 ari rasa cam nak makan kueyteow hailam jek...sedapnya rasa..nikmat..peh...terjejer ayaq liur..huhuhu..

so, semalam nekad dah..balik keje nak singgah kat kedai bawah jambatan tuh..nak beli kueyteow hailam..dahlar tengahari makan kuih jek 3 ketul kes breakfast lambat..so, ngam2 ahh cam rasa dah lapaq gler petang tuh..

ceesss..penat jek wi signal nak masuk kedai bawah jambatan tuh..bila perasan kedai tuh tutup..aiseyman..malas ah plak nak p pusing p kedai lain plak..takpala..malam karang soh Farah pi belilah..so, lepas maghrib aku dok haruk si Farah beli..perut memang baik punyer nyanyi lagu keroncong tuh..dak bb nih pon dok berpusing2..gedik2..lapor juger gamaknya..takpon bingit tinger dgr alunan muzik perut mummy dia...huhuhu..

sementara tunggu Farah balik..dok terbayang2 lah kesedapannya..peehhh...ku kirim sekali horlick ais..favorite gak nih..siap soh Farah berlarian tuh pi kedai..hehehe..kejam gak aku nih...

Farah balik jek terus aku serbu dia..pastu perasan cam pelik plak sbb dia bungkus dlm bekas polistrin (betul ke eja nih). Yerlah dia kan cam berkuah, selalunya bungkus dalam plastik cam tomyam..aiiikkk...pelik nih..bukak2..tu dia...kuey teow goreng rupanya....adduuhhhh...frustnya makcik...dahlar lapau tahap cipan dah ni...terus cam nak nangis..aku pot..petlah..dibackup ngn mak..heheh..besalah bab mengidam..mesti semer org kesianlah..Farah bagitau dia dah cakap kueyteow hailam..dia bayar pon harga untuk kueyteow hailam..dia pon tak sangkalah jadik kueyteow goreng plak..mak bising soh pi tuko..aku pon angkut tudung nak ajak Farah pi kedai tuh balik..sanggup tuh...camna jadik pon aku nak makan jugak kueyteow hailam mlm nih...huhuhu..Farah cakap dia pi beli kedai lain sbb kedai yang selalu tuh tutup...Farah apalagi soh aku dok umah jek..dia pi pecut kedai naik motor abah..
jap jek dia balik ngn kuey teow hailam..aku apalagi..serbu dan makan tak hingat org keliling..nasib sedap..berbaloi tunggu..huhuhu...horlick ais pon sodap..sekelip jek satu mangkuk licin...huhuhu..si Tencik ku sua juga kat dia..tapi takmo..dia kata pedas..

hehehe..so, untuk kueyteow hailam..lepas...ari tuh ku buat bubur kacang..kes terasa nak makan..hehehe..


~ Nih bubur kacang yang ku buat ari sabtu ari tuh..jap jek..licin..masak skit jek sebab kacang hijo ada balance skit jek..

la nih ku terasa nak makan steak sehhh..camno nih..kat Ganu nih payah skitt nak carik yg sodap..

6 Lalala:

mentibang.paku said...

sodapnya kuey teow... semlm saya ngidam makan kuey teow tom yam.. fuuhhhh... mmg sodap..hehehehe

mYpRecious said...

abeslah kalo mak buyong dah mengidam.. kol3 pg pun harus kene pi carik.. huhu..

Larikkss..

=p

Warnawanie said...

best kan citer bab ngidam2 ni...

wanie 2 3 hari ni duk ngidam nok makan mcm2 buah... hehehe

seb baik dpt makan duku arituh...

Nyzal Aziz said...

heheeh..bab mengidam nih hanya mak-mak buyung jek yang memahami betapa nikmatnya perasaan itu...kan waniekan..huhuhu..
yang penting apa yg diidam tuh semer mebder simple n senang carik..jgn mengidam hati kuman ker..nyamuk ker..naya sehhh..

cikwawi said...

kita dulu suka sangat makan kat kedai western kat medan selera batu buruk tu. paling suka speghetti seafood dia. walla! tak inagt le ada jual steak ke tidak. susah2 hang g je kat hotel sure ada.

mYpRecious said...

yee stall kat medan selere batu buruk adelah terbaikk..

huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...