CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Sunday, April 12, 2009

Demam Lagi..


Sunday Bluess...
Pehhh..malasnya nak bangun pi keje, malasnya nak bangun pi hantar Danish tadika..
Bestnya kalu bleh terbongkang lagi kat atas katil..Ada boleh lagiker berjoyer2 cam gituh..beranganlah jawabnya..udahler..anak dah masuk tiga weehhh..mana lagi ada time nak bermalas-malas nih..muaahahaha..

Apa nak apdate arinih? Citer demam lagilah jawabnya. Minggu lepas minggu keletihan lagi bagi mak buyung aka superwomen nih..kadang rasa vangga jek pada diri sendrik..
pehhh...beruntungnya sapa dapat bini cam aku nih..really berdikari..nak manja2? sorry naik lorilah yer..takder orang nak manjakan anda yer..so, jangan nak perasan..
ehhh..takder suami ker yang vangga dapat bini yang begitu tidak menyusahkan dirinya? selalunya sang isteri kalu tgh pregnant ni mesti nak manja2 jek..aku? ada juger perasaan itu, tapi nak wat camnakan...sendrik mau ingatlah..

merapu...pi balik tajuk asal..

Demam Lagi? Adoiiiilar…letihnya makcik..tapi yerlah kan, sapalah kita nak mengelak ketentuan dan kuasa Yang Satu. Ari Selasa minggu lepas, Afham dah start selsema. Hidung pon dah start berair. Mulanya tak berapa riso sangat, sebab biasalahkan budak-budak. Then, badan dia dah start suam-suam Mulalah ku naik riso, sibuk check suhunya. Dalam 38 darjah lebih. Aiiiii…dah nak demam balik ker budak nih. Baru lagi demam bulan lepas. Tetapi memandangkan dia tetap aktif, so ku bagi dia makan ubat demam biasa jeklah. Balance bulan lepas punyer.

Hari Rabu masaku balik opis, nampak dia dah start batuk-batuk. Bila batuk jek muntah. Batuk jek muntah. Aiii..budak nih, semacam jek. Bila main muntah-muntah ni mulalah ku riso lebih2. Stress plak. Iyerlah. Baru tuko baju, batuk jek muntah. Tuko lagi. Batuk jek muntah. Baju aku nih pon berapa kali dia muntahlan. Cadar katil semer. Yang paling ku riso, bila dia makan dan minum. Batuk jek muntahkan balik...adoooii...camnih payahlah. Kesian kat budak. Sakit apa bila muntah-muntah nih. Abangnya Si Danish pon tahu susah hati. Soklan dia tambah wat mummy dia nih susah hati.

"Mummy, napa adik nih asyik muntah jek? Sikit2 muntah..sikit2 muntah. Letihlah saya tengok. Sian adik.."

Bertambahlah kerisoaan hati si ibu..So, malam tuh memang tak lena aku tido. Asyik dok merenung muka kecil dia nih jek.

Pagi esoknya ku pergi kerja dulu cam biasa. Nak cuti, almaklumlah. Tapi ku dah plan, tengahari nih memang ku angkut dia pi klinik. So, lunch hour ku angkut afham pi checkup. Doktor cakap demam selsema biasa jek. Cuma dia ada lelah sikit. Selsema sebabkan dia berhingus dan berkahak. Sebab tuh dia asyik muntah. Tak payah sedut kahak dia sebab tak sampai bab kronik. Doktor cakap tak payah riso...pehhh...barulah rasa senang skit hati. Kalu tak aku lak yang rasa moody dan sakitnya tengok dia camtuh. Lepas bagi makan ubat nampak demamnya dah kurang skit..
Alhamdulillah... namun demam tak demam..keaktifannya tuh memmag tak terlayan..afham..afham...



~ Ubat-ubatan dak Afham



~ Gaya budak nakal demam tido.. selimut pon disepaknya jek..

1 Lalala:

mYpRecious said...

budok disaster ni mane reti penat.. yg dy tau main2.. dop kire demam ke ape kew.. Tencik2 nasib baik la mg ni kiut.. kalo dp che de picit2 kamo..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...