CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Monday, May 10, 2010

Thank You Danish..





~ Kad Hari Ibu dari Danish..

Balik kerja semalam..gigih jek aku tengok si Danish dari jauh terpa ke kereta..

Danish : Mummy..Mummy..saya ada sesuatu untuk mummy..
Aku: Apa dia..
Danish: Cepatlah..saya ada buat kad untuk mummy..kad hari ibu..
Aku: Mmmm..ooo...yer ker..

Naik jek ke umah..cepat2 dia tunjukkan kad yang dia buat tuh..siap gelabah sebab lupa letak beg sekolah kat mana..

Aku: Awak buat sendiri ke ni?
Danish: haa..yerlah..
Aku: Tulisan awak ke nih? ke cikgu yang tulis?
Danish: Sayalah...
Aku: senyum..

Sebab memamng ada cikgu dia bagitahu aku yang tulisan dia paling cantik di antara budak-budak..tapi dia paling lambat ah siapkan kerja sebab paling cermat..huhuhuh...
anyway..thank you Danish Aiman..mummy pon sayang kamu juga..sangat..sangat..

Lepas bagi kad..terus hilang pegi sambung main basikal balik..adeeeii...alahai anakku..

Sunday, May 9, 2010

SELAMAT HARI IBU


~ My Luvly Cik Mok

Tanggal ini muncul lagi..tahun lepas..beberapa hari selepas dapat kad hari ibu dari Danish aku kene warded kat hospital selama sebulan masa mengandungkan Amjad..huhuhu..

Pejam celik..Tahun ini..aku dah bergelar ibu pada tiga orang anak..Bagi aku hanya yang dah berpengalaman menjadi ibu..akan lebih memahami pengertian hari ini..pengorbanan dan kasih ibu memang tiada tandingan..namun kasih pada ibu bukan hanya disambut pada hari tertentu sahaja..seharusnya sepanjang masa..

Buat ibuku..Cik Mok nan jelita…Zariah Binti Ismail..SELAMAT HARI IBU…terima kasih atas segala yang cik mok berikan selama ini..I Luv U So Much..dan aku berjanji untuk membahagiakan dirimu hingga ke akhir hayat..Ketabahanmu yang membuatkan anakmu ini menjadi kuat selama ini..Terima kasih..

Untuk anak-anakku..Danish Aiman..Durrani Afham dan Daiyyan Amjad..Mummy sayang korang sangat-sangat..walaupun kadang-kadang korang begitu menduga kesabaran hati ini..Mummy berjanji akan menjadi ibu yang terbaik untuk kalian..berkongsi suka dan duka..membahagiakan kalian..mummy sentiasa mendoakan kalian berjaya di dunia dan akhirat..

Buat semua ibu di luar sana..Eppy Mommies Day…Semoga dilimpahi rahmat dan kebahagiaan selalu..

Wednesday, May 5, 2010

Kasih Ibu Hingga Ke Hujung Nyawa

Kisah yang nak aku paparkan kali ini based on true story..aku dapat kisah ini dari seorang kawan yang hantar email kat aku..thanks C-Kin..dan di sini inginku kongsikan bersama..ceritanya..

Kasih Tanpa Batas Seorang Ibu..




Inilah Bayi itu..



Ibu Berhati Mulia..



Pehhh...memang nangis aku baca story nih..korang? namun dicelah-celah antara kita masih ada mummy yang berhati binatang..sanggup membunuh anak sendiri..

Kepada ibu-ibu di luar sana..Selamat Hari Ibu...Menjadi ibu adalah anugerah yang terindah..bersyukurlah..

Tuesday, May 4, 2010

Amjad Bertatih..

Lamanya tak updated blog..lately nih..aku adalah bz ngn keje kat opis..tak sempat nak mengarang..tapi rerasanya aku ada update korang bab amjad dah start nak melangkah last month..masa umo dia 10 bulan..bab berjalan sambil berpegang pada dinding, kerusi, katil..memang dah pandailah..Cuma sesekali jek dia wat gimik berjalan lepas..tuh pon kejap..pastu jatuh terduduk.. 8hb Mei nih usia amjad baru genap 11 bulan..dan cuti weekend lepas adalah hari rajin bagi amjad nak berjalan..terkedek-kedek dia mengimbang badan dia tuh..jatuh..bangun lagi cuba..jatuh bangun lagi..wahhh..satu umah havoc tengok dia..bila orang dok sorakkan dia..lagilah excited dia..ssoo…comel…abang-abang dia pon menyibuk..mengacau pon iyer..sudahnya..amjad jatuh..tergigit bibir sendiri..siap berdarahlah plak...kesian betul..tapi excited nyer pasal..kejap jek..nangisnya..pastu elok2 jek cuba berjalan lagi… Indahnya moment ini..walaupun sudah 3x aku melaluinya..danish..afham..n amjad..aku tetap eppy..menitiskan airmata..(aku adalah mummy yg over..ok..korang tahulah kan..) ahakss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...