CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Tuesday, November 30, 2010

Cuti-Cuti Me n Otomen Tiga


Salam korang…wahh..lamanya tak masuk belog..berhabuk belog aku nih..jap..aku mop2 lantai dolo..

Aku adalah bz sejak dua menjak nih..so, mood nak update belog memang nan ado..walaupon banyak mender nak citer..

Start 12hb Nov – 21hb November arituh adalah ari aku mengambil cuti..dah memang terniat nak amik cuti dan bawak anak-anak dan parents pi jenjalan. So, cuti tuh aku abiskan di Kuala Lumpur. Agendanya adalah nak jumpa bekas-bekas roommate dan kengkawan aku masa belajar kat Uum dolo..makk aii..bertahun tak jumpa diorang..rindu takyah nak cakaplah..

Ni mini gather yang sempat dibuat..supposenya ada lagi sorang dua yang close ngan aku nak datang..tapi last minute depa ada hal..


tqvm pada yune yang jadik tuan umah arituh..siap buat kek, cuppies lagi..seronok jumpa matelin,yong olso amy yang sempat singgah even bz..love korang so much..

Lokasi lain yang sempat diterjah adalah ;

Bukit Tinggi (dengan adik aku n parents n kengkawan dia yang happening)


Malam Raya di ICT Shah Alam (fefeeling anak rantau gitu..abah aku kata tak pernah dibuat dia malam raya pi merayau..hahahah)


Jemputan Berhari Raya di rumah Awin n Ina / Window Shopping IOI Mall
(tqvm awin n ina untuk masakan yang sedap itu..)


Wet World Shah Alam (Raya Aidil Adha Kedua)

even kecik dari Sunway..tapi enjoy..

Dinner dengan aku nyer x-mate merangkap BFF aku (Mapai)

depa belanja aku dinner kat Italianese..anak tinggal umah..huhuhu..

Last Day di sini (Bird Park)
kali ini Cikin n family plak yang belanja jenjalan..tqvm Cikin..even baru jumpa face to face..tapi cam dah kenal lama..aku n otomen seronok sangat..tapi letihnya..mak aaiii..amjad adalah tersangat berat untuk dikelek sepanjang hari..hope will be BFF n ever..yeaaahhh...sayang kamu juga..


Malamnya..Dinner dengan Mapai lagi..kali ini dia bawak aku ke Shogun (Japanese Buffet)..pehh..kenyang tak yah cakaplah..terpaksa bawak amjad sebab family yang lain keluar juga..depa pi layan sate..lepas makan..round KL ke KLCC..


Apa-apa pun trip kali nih berbaloi-baloi, even masih ramai kawan yang tak sempat nak jumpa sebab sibuk sangat..sorry to kawan aku Norzi n Yus, Ayeen, Jah sebab tak berkesempatan visit korang..juga pada BFF aku merangkap duay aku Lailatul dan Kak GG..(nak sangat jumpa korang..tp korang jauh nun di Nilai..)..

Untuk x-mate aku yang special di hati aku..Mapai..Matelin dan Yune..terima kasih..atas segalanya..terima kasih kerana sentiasa berada di belakang aku dalam suka dan duka aku..Mate-Mateku..walaupun sekejap bertemu korang sedikit sebanyak dah terlerai rindu aku kat korang sangat-sangat..aku sayang sama korang..

Note: Entry belog kali nih cam ala-ala karangan budak sek..huhuhu..korang layankan je..ahakss..

Thursday, November 11, 2010

My New Nephew..



Minggu nih bz giler aku..baru dapat nak buat entry utk adik aku..cam-cam hal yang berlaku..dan yang paling indah..akhirnya..adik aku selamat melahirkan anak yang ditunggu-tunggu..even macam-macam prob yang dia hadapi ketika hamil..berapa kali keluar masuk hospital.akhirnya..barulah boleh menarik lafaz lega..syukur alhamdulillah...

Memperkenalkan..anak saudara aku yang baru..nama tatau lagi..
Buat adik kesayangan aku..Nor Rafidah dan suaminya Tengku Izhan Azwar..
Aku ucapkan tahniah atas kelahiran bayi lelaki comel ini pada 09hb November 2010, jam; 9.50 pagi secara normal...penantian itu berakhir sudah..

Selamat menjadi ibu bapa yang baik..jangan lupa BREASTFEED baby yer...
Sekarang..Otomen Tiga dan bertambah..jadik Otomen Empat pulak..ahakss..

Wednesday, November 3, 2010

Kebahagiaan Dalam Perpisahan?


Bunyiknya macam pelikkan? Macam susah..Macam Payah..Macamana nak kita temui kebahagiaan dalam perpisahan. Bukankah ia akan memeritkan? Melukakan? Menyakitkan? Mungkinkah? Bolehkah? Adakah?

INi pendapat aku..korang mungkin ada pendapat sendiri..bagi aku BOLEH..Insya Allah boleh…kene positif..kene redha..ikhlaskan hati..dugaan dan ujian ini datang dari Allah…percaya..ada hikmah disebaliknya..dan kita akan temui kebahagiaan itu..:)

Bunyinya agak tipikal, stereotaip..drama..orang kata cakap memang senang…kadang kita pandai bercakap je..fikir lain..cakap lain..buat lain..jadi lain..bagi aku yang penting jangan hipokrit..berpura-pura…

Orang kata lagi hidup mesti diteruskan..meratapi dan menyesal tidak membawa apa-apa makna..yang lepas biar lepas..belajar dari kesilapan..kelemahan dan pengalaman lalu..yakin pada diri sendiri..Insya Allah kita akan menjadi lebih kuat..lebih kental..

Kita Jalan. Kita Jatuh. Kita Bangun (credit to band adik ipar aku Sleepy Jeremy - aku pinjam tajuk lagu dia Jalan.Jatuh.Bangun)..heheheh..

Jangan difikirkan apa yang hilang..tapi fikirkan apa yang kita ada…..
Jangan difikirkan siapa yang membenci..tapi fikirkan siapa yang menyayangi..

Lastly, kasik korang layan lagu ni...



Kebahagiaan Dalam Perpisahan – Shahir AF8

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang
Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Chorus
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan
Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

Ulang Chorus
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan
Kebahagiaan dalam perpisahan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...