CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Thursday, April 12, 2012

Chilled Strawberry Cheese Cake - yummy!!


Assalamualaikum korang..

Baru berkesempatan nak letak aktiviti memasak minggu lepas..agak sibuk juga..siap ada tempahan cheese cake dan karamel dari kengkawan terdekat..tempahan biasa-biasa je.

Dah lama plannya nak buat cheese cake stoberi nih lepas mencuba buat blueberry cheese cake..danish hari2 mengharuk soh buatkan..tapi kene tunggu mummy dia ada mood dolo ditambah hari tuh payah nak berjumpa buah stoberi nih..jenuh mencarik di beberapa pasaraya kat sini..nan ado..tup-tup arituh ternampaklah stoberi nih..apa lagi terus beli..tapi masa tuh tengah sibuk ngn tempahan kengkawan so postpone dolo..siap sampai separuh dah lebam sangat..ngeeeee...



So, akhirnuya siap juga cheese cake aku ni..memang mabeless..separuh ku bawak ke office, seperti biasa bagi food tester aku layan dolo..dan seperti biasa juga..balance tuh dihabiskan si danish..siap soh buat lagi..adeeeiii...ini budak..hantu betul ngan cheese cake..

Resepinya ku amik dari belog Che Mat Gebu kita..thank you Che Mat..mintak halalkan..korang carik yer..kalu nak cuba..(mood: keciwa sebab pendrive ada resepi rosak)..

Yang kelakonya tuh..salah seorang dari kawan aku yang jadi tester tuh terus mintak buatkan nak bagi encip sominya..alhamdulillah...rezeki dari Allah..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...