CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Monday, March 30, 2009

EARTH HOUR



Belum ketinggalan zaman lagi rasanya nak masukkan entry pasal Earth Hour nih..huhuhu..
Sabtu malam ari tuh aku pon sebuk gaklah ngn anak2 menyokong kempen nih..
tapi lawak plak rasanya melayan kaletah budak 2 orang nih bila bergelap..

Si Tencik marah-marah bila Cik Sunya start tutup lampu, tv semer tepat jam 8.30 pm..
sebuk dok suruh..bukak balik...adoooiii...gamat umah ngn sore dia.."me..kak..pu..me..kak..pu" (Mummy, buka lampu)..adoiiilarr..bingit..
aku jengah kluar umah..heheheh..
semer umah jiran aku cerah jek..nak tergelak plak bila umah kitaorag jek dok sebuk nak ber'Earth Hour' nih..besalah..kat kampung..manalah orang kampung nak layan sangat mender2 camnih..huhuu..so, kitaorag pasang lilin..bebudak tuh seronok main torchlight..tengok lilin..si abang ah paling seronok..tencik takut2 skitt..sebuk dia dok switch on tv balik..muka pon cuak jek..si tencik nih kalu blackout memang dia takut..tapi kalu tido tuh..mau plak bergelap..pasang lampu tido jek..cerah2 dia takmo sangat..

Dalam pukul 9.20 pm, atuk n nenek diorang balik dari masjid..terkejut diorang tengok umah gelap...nak kata tak tahu pasal mender nih..nenek dia mmg dok tanya dah dr petang tadik..so, aku wat skriplah kata aku register utk earth hour, so umah kitaorag bergelaplah..abah aku nih p lah plak bukak lampu bilik..perlagi lari ah si tencik ni p bilik dioarg..nak tutup lampu balik..tencik dah marah-marah..dah jerit-jerit..aku cakplah..alarr..abah..10 minit lagi..tunggu ah...yang lawak tuh..abah aku selamba jek p dapur sambil cakap..earth hour apanya..abah lapar nih..nak makan nasik...sambil bukak lampu kat dapur..mak aku soh tgg jek jap lagi...tapi abah aku tak sabar dah..huhuhu...apa lagi..kantoi ah earth hour kitaorg...alar abah nih..spoil betul...huhuhu...so, memandangkan dah kantoi tuh...per lagi..aku masuk bilik bukak astro..layan AF..huhuhu..





~ Anak-anak yang excited dalam gelap..



~ Cik Sunya pon nak posing jugak





~ Seronok main torchlight

Thursday, March 26, 2009

Permata Hati Bonda





Semalam seronok ku lihat telatah budak berdua nih..rasa makin lega di hati bila tengok kaletah diorang..dah sihat..dah sembuh dr demam..Semalam si tencik dah genap 21 bulan..peehh..jap jek masa berlalu...dah dekat 2 tahun dah..si tencik tak lama lagi nak jadik abang dah..tatau dia nih faham ker tak..tp bila tanya mana baby? mesti tunjuk perut aku nih..pastu mulalah nak pok..pok..peh..unsur ganaz dia nih tetap ada..adoiii..

mula2 elok main...pastu jerit nangis..lari kat aku..bila tanya napa? abang wat...
dia dh mmg pandai cakap dah sekarang..pandai mengadu..kalu nak banding ngn si abang..aku perasan, dia nih memang cepat sikit...sebab susu ibu kot...huhuhu..maklumlah, dia nih menyusu susu ibu lama skit dari si abang...

kalu dengar orang azan..mesti sibuk..syyhhhhh..soh diam..pastu mulut dia sibuk mengikut..masa dia dilahirkan dolo..doktor lelaki yang tolong azankan..sebab daddy dia takder..

si abang plak..dah masuk 5 tahun 1 bulan..masih lagi dengan ayat skema dia..kadang tuh dia nih moody, suke usik si tencik..semalam ku tunjukkan jari tanagn ku yang kena iron..masa iron baju sekolah dia.."Abang, tengok tangan mummy kena iron tadi.".."Mana-mana?" .."Ni." " Selamba jek jawab.."Kan saya dah kata hati-hati, tv pon cakap hati-hati, mummy tak dengar telinga ker?"....errkkk...anakku..



Me, nak met..nak met..(helmet)



pastu inilah jadiknya..merempit satu rumah..siap ada sound effect..vrroommm..vrrrooom..
riso gak sbb helmet tuh berat..takut tercekik..menjerit ah bila disorok..

baru sudah mandi..so kiut..





koranglah permata hati bonda..untuk selamanya...

Wednesday, March 25, 2009

Minggu Yang Memenatkan

Pehhhh..lama sudah aku tak wat entry dalam blog nih..Sebabnya malas + takder idea + takder masa + tak sihat…blaa..blaa..banyaklah plak alasannya..kita nih bab mencari alasan terror bebenor..

Tapi actually last week adalah minggu yang paling memenatkan + minggu sakit kot..sebabnya..aku kena demam + batuk + nak asthma pon ada..adooooiii..siap dapat mc dua hari..bersilih ganti lak tuh ngn engineer aku…gamaknya opis aku nih ada virus kot..seblum tuh bos tak sihat..pastu aku..pastu engineer aku plak..kena sembur pembasmi kuman kot kat opis nih…

Anak-anak pon tak sihat. Mula-mula si abang (Danish)..ada ulser kat bibir dia. Badan suam-suam jek..pastu si adik plak (Afham). Pun kena ulser kat mulut. Pastu badan dah start panas-panas dah. Pastu batuk-batuk. Kesian ngn budak dua orang nih..nasib si abang cuti sekolah. So, memang tak p sekolahlah kan..Dalam mc-mc aku tuh p lah plak bawak depa check kat klinik. Doc kata Demam dan batuk biasa jeklah. Release hati mendengarnya..

Takut jugakkan..pada penyakit yang tak sepatutnya. Denggi ker..Chikunguya ker...Nauzubillah..mintak Allah jauhkan dari anak-nak aku nih..so, letihlah jugak nak menjaga depa nih..dahlar aku pon tak sihat. Ngn berat perut lagi. MC pon cam tak Mc jek. Bergasak ngn anak jantan nih...nasib depa nih memang lasak.. takderlah nak merengek sangat. Cuma bab nak makan ubatlah payah...si adik susu takmo minum, makan pon takmo...sian dia..kurus plak nengoknya..pastu start naik ruam-ruam..riso aku..campak kah? Jintungankah? Penyakit tangn kaki dan mulutkah? Pehhh..nape? ingat mnjadi seorang ibu nih senang ker? Nak-nak yang bergelar bionic woman cam aku nih..semer kena wat sendrik..nasib stay ngn family, bleh gak main past2 jek..takpa-takpa..sayang anak nyer pasal..



(Tu dia...ubat abang n adik yang berderet)



Dia nih memang suke benor makan ubat..



Si abang nih payah skit...dia kena ada ayaq segelas..kdg tuh muntahkan balik..tp kali nih telan jek..sebab tercabar tgk adik dia kot..



Ruam dak afham..



Kaki pon ada..



Cian..anak mummy..

So, smlm aku tengok diaorg dah ok dah.. adik pon dah selera makan dan minum balik..alhamdulillah…ruam dia pon dah hilang..ulser pon dah hilang..nak makan jek..pulun ganti masa time demam tuh kot..So..layan jeklah ekk…pic bebudak ni..






Tu dia..org baik demam tgh selera nak makan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...