CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Monday, March 30, 2009

EARTH HOUR



Belum ketinggalan zaman lagi rasanya nak masukkan entry pasal Earth Hour nih..huhuhu..
Sabtu malam ari tuh aku pon sebuk gaklah ngn anak2 menyokong kempen nih..
tapi lawak plak rasanya melayan kaletah budak 2 orang nih bila bergelap..

Si Tencik marah-marah bila Cik Sunya start tutup lampu, tv semer tepat jam 8.30 pm..
sebuk dok suruh..bukak balik...adoooiii...gamat umah ngn sore dia.."me..kak..pu..me..kak..pu" (Mummy, buka lampu)..adoiiilarr..bingit..
aku jengah kluar umah..heheheh..
semer umah jiran aku cerah jek..nak tergelak plak bila umah kitaorag jek dok sebuk nak ber'Earth Hour' nih..besalah..kat kampung..manalah orang kampung nak layan sangat mender2 camnih..huhuu..so, kitaorag pasang lilin..bebudak tuh seronok main torchlight..tengok lilin..si abang ah paling seronok..tencik takut2 skitt..sebuk dia dok switch on tv balik..muka pon cuak jek..si tencik nih kalu blackout memang dia takut..tapi kalu tido tuh..mau plak bergelap..pasang lampu tido jek..cerah2 dia takmo sangat..

Dalam pukul 9.20 pm, atuk n nenek diorang balik dari masjid..terkejut diorang tengok umah gelap...nak kata tak tahu pasal mender nih..nenek dia mmg dok tanya dah dr petang tadik..so, aku wat skriplah kata aku register utk earth hour, so umah kitaorag bergelaplah..abah aku nih p lah plak bukak lampu bilik..perlagi lari ah si tencik ni p bilik dioarg..nak tutup lampu balik..tencik dah marah-marah..dah jerit-jerit..aku cakplah..alarr..abah..10 minit lagi..tunggu ah...yang lawak tuh..abah aku selamba jek p dapur sambil cakap..earth hour apanya..abah lapar nih..nak makan nasik...sambil bukak lampu kat dapur..mak aku soh tgg jek jap lagi...tapi abah aku tak sabar dah..huhuhu...apa lagi..kantoi ah earth hour kitaorg...alar abah nih..spoil betul...huhuhu...so, memandangkan dah kantoi tuh...per lagi..aku masuk bilik bukak astro..layan AF..huhuhu..





~ Anak-anak yang excited dalam gelap..



~ Cik Sunya pon nak posing jugak





~ Seronok main torchlight

2 Lalala:

mYpRecious said...

lawok gile aboh~!!!!!

gelok guling2 org bace..
ngiahahaha~!!!

org pun dop tutup lampu gop mlm tuh.. mmg nk layan gop earth hour neh, tp mama ngn aboh dtg umah dinner mlm tu.. dop kan nk tutup lampu plok..huhu..

Kamo2 yg di rumah itu bile nok mari jalan umoh ning..
meh org masok spageti..lalala..
malam org masok spageti mcm ct, sedap okes.. sejibik rase same mcm ct wat.. ahakss...

Nyzal Aziz said...

huhuhu..itu ah..aboh..
spoil jek..rugi 10 minit..
sibuk nak mkn nasik dia tuh..

masak spagetti ker? menjadik ker?tgk ah...cuti2 weekend kalu free.. ajak cik mok ngn abah p umah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...