CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Wednesday, March 25, 2009

Minggu Yang Memenatkan

Pehhhh..lama sudah aku tak wat entry dalam blog nih..Sebabnya malas + takder idea + takder masa + tak sihat…blaa..blaa..banyaklah plak alasannya..kita nih bab mencari alasan terror bebenor..

Tapi actually last week adalah minggu yang paling memenatkan + minggu sakit kot..sebabnya..aku kena demam + batuk + nak asthma pon ada..adooooiii..siap dapat mc dua hari..bersilih ganti lak tuh ngn engineer aku…gamaknya opis aku nih ada virus kot..seblum tuh bos tak sihat..pastu aku..pastu engineer aku plak..kena sembur pembasmi kuman kot kat opis nih…

Anak-anak pon tak sihat. Mula-mula si abang (Danish)..ada ulser kat bibir dia. Badan suam-suam jek..pastu si adik plak (Afham). Pun kena ulser kat mulut. Pastu badan dah start panas-panas dah. Pastu batuk-batuk. Kesian ngn budak dua orang nih..nasib si abang cuti sekolah. So, memang tak p sekolahlah kan..Dalam mc-mc aku tuh p lah plak bawak depa check kat klinik. Doc kata Demam dan batuk biasa jeklah. Release hati mendengarnya..

Takut jugakkan..pada penyakit yang tak sepatutnya. Denggi ker..Chikunguya ker...Nauzubillah..mintak Allah jauhkan dari anak-nak aku nih..so, letihlah jugak nak menjaga depa nih..dahlar aku pon tak sihat. Ngn berat perut lagi. MC pon cam tak Mc jek. Bergasak ngn anak jantan nih...nasib depa nih memang lasak.. takderlah nak merengek sangat. Cuma bab nak makan ubatlah payah...si adik susu takmo minum, makan pon takmo...sian dia..kurus plak nengoknya..pastu start naik ruam-ruam..riso aku..campak kah? Jintungankah? Penyakit tangn kaki dan mulutkah? Pehhh..nape? ingat mnjadi seorang ibu nih senang ker? Nak-nak yang bergelar bionic woman cam aku nih..semer kena wat sendrik..nasib stay ngn family, bleh gak main past2 jek..takpa-takpa..sayang anak nyer pasal..



(Tu dia...ubat abang n adik yang berderet)



Dia nih memang suke benor makan ubat..



Si abang nih payah skit...dia kena ada ayaq segelas..kdg tuh muntahkan balik..tp kali nih telan jek..sebab tercabar tgk adik dia kot..



Ruam dak afham..



Kaki pon ada..



Cian..anak mummy..

So, smlm aku tengok diaorg dah ok dah.. adik pon dah selera makan dan minum balik..alhamdulillah…ruam dia pon dah hilang..ulser pon dah hilang..nak makan jek..pulun ganti masa time demam tuh kot..So..layan jeklah ekk…pic bebudak ni..






Tu dia..org baik demam tgh selera nak makan..

0 Lalala:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...