CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Sunday, October 4, 2009

Sambutan Aidilfitri Tadika Danish








Khamis lepas..12 Syawal ada Majlis Hari Raya di Tadika Danish bermula pukul 10.00 pagi..pehh..hari bekerja plak tuh..kalu aku tak pegi..kesian si Danish..
Nak pegi..bos plak ada kat office..plak tuh ada keje plak ekna wat..pk nyer pk..belasah jeklah..

Pagi tuh..lepas hantar Danish aku masuk office ca, biasa...siapkan apa yang patut disiapkan pastu..terhegeh-hegeh wat muka kesian kat bos aku..skripnya..

Bos : Saya nak keluar kejap nak pegi beraya ngan Haji xxxx...dia dah tunggu nih..
Jom zzzzz...ikut aku pi jumpa Haji xxxxx....( kata bos aku pada Engineer
aku..nama terpaksa dilabelkan takut kena saman..huhuhu)..

Aku : Hah! Tuan Haji, saya pon nak keluar jap nih..pi tadika anak saya..diarang wat
open house.. sekejap jek..(aku wat muka kesianlahkan)

Bos : Ok. Pukul berapa?

Aku : Start pukul 10.00 pagi.

Bos : Ok. Sebelum tuh, awak call telekom nih dolo..blaa..blaa..

Aku : Takpalah Tuan Haji. Saya pi sendiri nanti telekom tanya dioarang..

Bos : Ok..Ok..

hehehhehe...itulah antara skrip membodek aku..huhuhu..
sampai tadika Danish..dah ada dah parents yang datang..antara menu diarang..nasik dagang..laksa kuah merah...ketupat ngn serunding (pehh..sedap gilo...aku malu..makan 2 jek..kalu kat umah nih mau abis aku bedal)..pastu kuih2 raya yag dibawa oleh parents..aku bekalkan Danish kuih kek jek..itu pon beli kedai sebab kuih raya kat umah dah habis..ngn biskut kelapa jek yang tinggal..Cikgu ada buat satu pertandingan pakaian hari raya tercantik ibu, bapa dan juga anak-anak..aku dan Danish tak dapat pon sebab aku dressing cam besa jek..takder baju glamer..huhuhu..

Pukul 11.30 pagi cabut..sebab dah janji ngn bos nak pi telekom kan..huhu..aku angkut Danish pi office sekali..sebab kalu dia balik awal..jawabnya jenuhlah mak aku nak kontrol budak2 kat umah..petang balik office seperti yang dijanjikan ngan Danish..pi potong rambut dia pastu singgah kat mcdonald..hari-hari haruk aku nak makan mcdonald..bila aku bagi reason duit tarak siap soh pakai duit raya dia..huhuuu..
walhal duit raya dia dah selamat aku masuk bank...

0 Lalala:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...