CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Monday, October 26, 2009

Amjad Demamlah Plak..




Ari nih adalah monthly checkup untuk Amjad. Balik kerja semalam aku perasan badan dia cam suam-suam panas jek. Menjelang maghrib tuh dia dah start menangis-nangis. High pitch lagi. Buat aku gelabah dan panic gler. Amjad nih budak baik. Selama nih memang jarang menangis. Suka senyum. Bila dia start nangis beria-ia memang menakutkan bagi aku. Puas dipujuk takmo diam. Parents aku plak takder. Cam biasa ah pi masjid. Jenuh aku. Akhirnya dia tertido juga. Aku check suhu dia. Memang sah demam 37.6 ’. Aisey...Demam biasa. Mungkin sebab peralihan bulan ato dia sakit nak tumbuh gigi sebab aku tengok dia asyik dok kemam2 bibir dia. Tak tahulah..pandai-pandai jek aku teka nak menyedapkan hati sendiri.

Dalam pukul 10.30 pm dia bangun semula. Pukul 1.30 am baru tido. Jenuh aku menunggu. Hero yang sorang nih si Afham belum lagi tido.

So, pagi tadi aku kejutkan dia dan bersiap-siap nak bawak pi klinik. Suam-suam lagi badan dia even semalam aku dah bagi makan ubat. Aku cek suhunya. 37.3’..Demam lagi. Hantar Cik Mok dan Amjad dolo kat klinik sebab nak ambik nombor. Mak aiiii...ramai amat dah orang..Dapat no. 29, then bergegas pi hantar Danish pi tadika dolo. Lari balik pi klinik. Orang ramai lagi. Turn Amjad pon lama lagi. Mungkin sebab badan tak sedap kot, dia dah start merengek-rengek. Bila turn dia timbang jek, apalagi high pitchlah plak budak nih melalak. Semua orang dah pandang..adoooi...glamerlah plak aku..Start merengek-rengek..So, far takder apa masalah sangat. Beratnya ok. Peh! Berat Amjad dah naik dari 6.3 kg ke 7.1 kg..Diaorang tanya aku bg susu apa. Dengan bangganya aku menyatakan aku Fully BF. Cam terkagum plak diaorang. Huhuhu..Cek suhunya 37.6’. Demam Biasa. Dinasihatkan kalu naik lagi kena lap badan dia semer dan bawak ke klinik. Ubat demam ada diberikan sekali tadi. Really hope dia makin ok nanti..

0 Lalala:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...