CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Tuesday, October 27, 2009

Alahai Anak-Anak Ku..

Semalam entry aku pasal Amjad demam. Ari nih masih pasal Amjad. Semalam,tepat pukul 5.00 pm jek, bergegas aku balik nak jenguk Amjad. Siang kat office aku ada call mak nak tanya keadaan dia. Tapi hp tak diangkat. Biasalah mak aku nih..hp dia merata..kadang dalam beg dia..tak sedar. Sampai kat depan umah nampak abah aku tengah dukung Amjad. Mak aku tengah tunggu kat atas tangga. Lupa plak ari nih hari Isnin, selalu dia tunggu aku balik nak soh aku hantar dia pi mengaji. Budak berdua tu pon amik can nak ikut. Balik jek umah terus terpa Amjad. Rasa badan dia cam suam-suam lagi. Cek suhu 37 lebih jek skit..masih susah hati lagi.

Pastu dia dah start merengek-rengek..bila aku marah kat abang-abangnya yang kejenya asyik bergaduh jek....dia dah start mencebik-cebik...walhal bukan aku marah kat dia..bila si afham meraung bergaduh ngan danish, amjad pon ikut melalak..adoilar..dia start dah..melarat-larat tangisan dia buat aku gelabah..hingar rumah aku di petang-petang hari ngan suara amjad, afham pastu si danish pon sama join melalak..semer berebut nak soh aku peluk..nak suruh aku pujuk..atuk ngn achik diaorang nak pujuk pon takmo..semernya nak aku..imaginelah..ngan amjad kat atas riba melalak..afham plak nak soh aku peluk dia suruh dukung..juga melalak..si danish pon mengada-ngada sama peluk aku dari belakang..mulalah dok main tepis menepis ngan si afham.. adusss...pening..pening...mencabarnya untuk seorang ibu seperti aku yang baru balik keje nak melayan tiga orang anak lelaki yang sedang buat peel..sabar..sabar...bawak bertenang-bawak bertenang (pinjam ayat fav danish)..
Inilah pengorbanan yang harus aku bayar demi untuk anak-anak..

So, malam dah tenang skit bila Afham dah tertido..Amjad pon sama..layan si Danishlah plak buat homework..dia nih selagi tak siap keje sekolah dia selagi itulah kena tunggu tengok dia buat keje..Pukul 10.30 pm, Afham bangun..Amjad pon sama..aisey..abislah aku..dan seperti diduga sudahnya aku sempat tido 4 jam jek pagi tadi..mana dok pantau suhu amjad lagi..siap cecah 39.1’ . Apalagi kena lap badanlah..kasik turun..lepas bagi makan ubat..dia tertido..Jam masa tuh pukul 1.00 am. Aku pon take turn tido. Pukul 4.00 am aku terbangun. Check Amjad. Panas balik plak dah badan dia. Bagi makan ubat. Pukul 5.00 am aku sambung tido. Pukul 6.00 am dah terbangun. Kalu aku layan nih maunya terbabas, bangun jeklah..sudahnya aku mamai..pening..pagi nih..sampai opis pon mandom jek..

0 Lalala:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...