CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Thursday, October 8, 2009

Amjad Was 4 Months Today..



Heheheh..kecoh jek aku nih…macam tak pernah ada anaklah plak bila tajuk entry aku macam nih..cam ala over jek..walhal anak dah 3..anak baru 4 bulan pon sebuk buat entry…dah nama blog aku kan so, suka2 aku lah nak wat entry apakan..dah nama nya pon Journey aku ngan anak2..so harus entry aku pasal aku dan anak2 jek..

Yang rasa alar2 bosan jek tuh..asyik2 citer pasal anak dia..asyik2 citer pasal anak dia..bleh pi carik blog lain yang eppy..eppy…peh..ala berlagak jek..halau-halau orang..hehehhe…perpon ari nih 8hb, amjad dah masuk 4 bulan..sekejap jek masa kan.. rasa cam baru jek dia kluar dari perut aku nih..terasa lagi hazabnya aku berkampung kat hospital sebulan..hazabnya aku pada malam dia dah dikeluarkan..kena demam sampai menggigil..sampai nurse datang selimutkan aku ngan dua blanket tebal..terasa2 lagi sakitnya bekas ceser tuh bila ubat bius dah hilang…menggigil..hazabnya nak bangun ke toilet buat kali pertama..siap aku kena marah ngan nurse sebab terkedek2 nak bangun..depa plak nak tuko cadar..huhuhu..adooiiii..bukan senang untuk dapatkan anak..

Pesanan Penaja : Pada sang suami hargailah pengorbanan isteri anda..(sempat lagi aku wat iklan..huhuhu)

Tapi bila lihat Amjad makin tembam, sihat dan bersemangat badan dia..aku suka..aku suka..berbaloi semuanya..Alhamdulillah..syukur pada Allah kerana menganugerahkan anak ini..aku bangga menjadi ibu buat ketiga kalinya…rasanya nihlar kali pertama aku dapat bb cam Amjad..even si Danish masa lahir berat 3.48kg..tp taklah badan cam Amjad..mungkin sebab aku dah campur2 susunya dolo…kurang ilmu punya hal..dan aku berbangga..bangga gler untuk bagitahu kat orang yang aku Breasfeed Amjad secara Eksklusif..tak campo2 pon..sudah berjaya selama 4 bulan dah…2 months more to go..then moga terus berjaya sehingga 2 tahun…Terima kasih pada kawan2 di forum..untuk maklumat dan sokongan…

Semoga Allah murahkan rezeki air susuku ini untuk Amjad..tak lupa untuk Afham yang suka join sekaki..kadang lebih over dari adik dia..suka aku bila dengar dia mintak kat aku “Me, nak ‘tek’…nak ‘tek’ …” ngan senyuman yang manis dan air muka yang paling comel buat aku…pastu bila aku larik2..siap kejar2 sambil merayu…huhuhu..so sweetlah ko nih Afham…lately nih Afham plak makin kurus..aktif terlampau..makan kurang nak menetek jek..mana bleh nak oiii…awak tuh dah 2 tahun..mana bleh nak fully2 lagi…kena makan sudaaa……Pehhh...letih aku nak melayan depa bertiga nih..

“Aiman, Afham, AmjadKu Sayang…Belahan Jiwa Mummy…”
(lagu tema aku harus ada..ngeh..ngeh..)





~ Ini budak banyak nakal..oooo..

1 Lalala:

ena said...

adoi labuhnya pipi amjad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...