CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Monday, February 23, 2009

Starlight Tears

Kim Yoo Kyung - Starlight Tears (Boys before Flower drama)


The bright white star light shields my tears.
In the warm wind, my tears fall..
Can you feel it?
Quietly whispering facing you, this quivering feeling...

On a white piece of paper, I draw you.
Your warm smile embraces me.
Perhaps this is love.
Even though I try to close my two eyes, I can only see you.

I will be waiting for you.
I will wait for you.
No matter what, I won't show my painful tears.
You let me know, a lie-like love.
I won't let go, because it's simply you.
I'm walking in the memories of being with you.

My heart is brimming with tears.
What should I do?
Even in my dreams, I miss you.
I will be waiting for you.
I will wait for you.
No matter what, I won't show my painful tears.
You let me know, a lie-like love.
I won't let go, because it's simply you.

Please look at me, like those stars, Can't you be in my heart?
I will be waiting for you.
I will wait for you.
No matter what, I won't show my painful tears.
You let me know, a lie-like love.
I won't let go, because it's simply you

Pehhhh… lagu nih memang buat aku tangkap leleh lagi..adddoiiii..
Thanks to my ex-mate yg bersusah bagi lirik lagu nih..dia nih mmg obsess habis ngn drama korea, lagu korea..
Mate, email ko dan lagu nih buat aku realize sesuatu…dan mengenal siapa aku…
Kalaulah masa itu boleh diundurkan kembali.. :(

So, layan..

Santai Hujung Minggu

Tak tau napa mood malas melanda minggu lepas untk tulis n3 dlm blog aku nih..
walhal banyak gak mender bleh dijadikkan bahan..tengok ah..rerajin, ku flashback jeklah..

tapi cuti hujung minggu ni really memenatkan..penat melayan 2 heroes nih..memandangkan dah lama tak ajak budak2 nih keluar..asal weekend jek mummy dia terlepak kat umah, kesian jugak..so, minggu nih dua2 ari masa aku habiskan melayan budak berdua nih..
ke mana? hehehe..biasalah..port besa..PBB (Pantai Batu Buruk)..nak p jauh2 tak larat mak buyung ..nih pon jenuh melayan diorg..bergasaklah jugak mak buyung nih terkejar sama..Cik Su diaorg merangkap asisstant tarak mau ikut..


Nih si tencit afham sebuk nak bukak sandal dia..pasir dah penuh sandal..
Me, kak..kakk..




Gedik2 Me n kids


Afham seronok main pasir..abis di baling2 nya pasir tu..muka abang...muka mummy..siap wrestling bergaduh sbb abang bengang adik acmpak apsir ke muka dia..abis makann pon kena pasir..addoooiii..







Nih ari jumaat nyer aktiviti..p Taman Awam PBB tuh..main bola..




Mummy, saya dahaga sangat...





Pastu guling-guling..




Eksen jek lebih dia nih..




Gaya amatur..




pehhh..mmg letih bangat..balik tuh tergolek aku, melepek..tp seronok tengok diorg happy
siap mengamuk takmo balik..adddoiii..takpa aaaa...minggu dpn kita p lagi noooo...







































































Wednesday, February 18, 2009

KOTAK HATI - homework..dush..dush..



Pehhh...Berani ko Eydah mentag aku..dahlah tgh time bz nih..aku dush..dushh..ko..
Tapi untuk tak menghampakan..
nah...amik jawapan tag nih...jangan gelak ok...besa ah kakanda mu inikan lahir dlm tahun 70-an, so kira klasik ah skittt pilihan lagu yg berkaitan ok....layan je lah..yg penting..homework ku selesai..huaahuaa..



IF SOMEONE SAYS “IS THIS OKAY” YOU SAY?
~ Gerenti Beres - KRU


WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
~ Clumsy - Fergie


WHAT IS YOUR MOTTO?
~ Aku Hanya Serangga - BPR


WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
~ Umpama Mimpi Dalam Mimpi - Damasutra


WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
~ Kusut - Nita


WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
~ When I'm Gone - Simple Plan


WHAT IS 2+2?
~ Tak Ada Logika - Agnes Monica



WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
~ Teman Terulung - Abang Nuar Zain



WHAT DO YOU THINK OF A PERSON YOU LIKE?
~ Sempurna - Gita Gutawa



WHAT IS YOUR LIFE STORY?
~ Sedih - Hujan



WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
~ Bidadari - Meditasi



WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
~ Tak Bisa Memilih - 6ixth Sense



WHAT WILL YOU DANCE AT YOUR WEDDING?
~ Sembunyi - Misha feat Andy Flopp Poppy



WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
~ Sampai Menutup Mata - Acha Septriasa

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
~ C.I.N.T.A - XPDC


WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
~ Cinta 3 Segi - Aerial


WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
~ Kenangan Terindah - Samsons


WHAT’S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?
~ MengenangMu - KerisPatih


WHAT MAKES YOU CRY?
~ Bleeding Love - Leona Lewis


WHAT MAKES YOU LAUGH?
~ Dia - Fauziah Latif


WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET?
~ Gugurnya Bunga Cinta - Laksamana


HOW WILL YOU DIE?
~ Andai Ku Tahu - Ungu


WILL YOU EVER GET MARRIED?
~ Berdua Lebih Baik - Acha Septriasa (of course..)


WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
~ Umbrella - Rihanna


DOES ANYONE LIKE YOU?
~ Maybe - Couple


WHAT SCARES YOU THE MOST?
~ Jatuh Cinta Lagi - MATTA


IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?
~ Berhenti Berharap - Sheila On 7


WHAT WOULD YOU SAY WHEN YOU MEET YOUR BOSS?
~ Rimas - The Faboulus Cat (heheheh..sorry bos..lariksss)


WHAT WILL YOU POST THIS AS?
~ Kotak Hati - Hujan (biarkan hati berbicara...cheewaahh)..





heheheh..dah siap..nak kena tag org lain ker? manalah ada geng2 lain..nnti ah bila ada geng nnti..bleh? muaahhaahaa..

Sunday, February 15, 2009

HAPPY 1ST ANNIVERSARY TO MY BELOVED SISTER

Heheeh..sorrylah dik yer...petang2 rambang nih baru menyibuk ngn entry wishes nih...kekanda mu bz bangat ari nih memandangkan engineerku menmckan dirinya..rerasanya nak masukkan jugaklah anniversary adindaku yng sorang nih..





Pehhh…pejam celik..pejam celik…dah setahun adindaku ini kahwin….

Just wishing u happy anniversary 1st..semoga bahagia berkekalan hingga ke hujung nyawa (tak cukup jiwang ayat nihkan? Belasah jek)..Pesanan dari kakanda mu ini, hidup berumahtangga banyak dugaan dan cabarannya..ada ups n down, ada pasang n surutnya..ada duka n sukanya, per2 pon yang penting kita buat yang terbaik untuk membahagiakan pasangan kita..at least kalu dia rasa tak bahagia jugak..kita tak rasa regret dan menyalahkan diri sendri bila sesuatu happen…huhuhuh..(nak advise org..diri sendri pon tergolek)..hahahahah…

Memang kena banyak bersabar..give n takes..kalu spouse kita je yang ‘gives’, kita tak ‘takes’, tak menjadik..kalu kita jek yang ‘takes’ tapi tak ‘gives’ juga payah..so, kena sama2 berusaha…(jangan ikut cam org tuh...ayat temanya berbunyik...' i just follow the flow...')..main nak ikut flow jek..mati ah...kapal tangki pon karam seh..
tak bleh nak buat sengsorang jek..but kata org putih..'it needs two to tango'..aiseyy..kan bertango sengsorang..org kata 'kureng' plak..pandai2lah korang ekk..kekandamu ini mendoakan dari jauh..




to my bro in laws, jgalah budak eydah nih baik2 ek..sabo2lah ngn peel dia nih...huhuhu..

wishing u all the best...sayang korang..muaaahhh...











Sunday Bluesss..

Hari Ahad dah? Adeeiiihhh..malasnya nak bangun pagi tadi..
khamis ari tuh aku mc..petang rabu balik kejer kena virus apa ntah kot..rasa lesu dan letih semacam..si danish plak..sampai jek kat tadika dia..masa nak amik dia..cikgu bagitahu dia muntah..pesan takyah datang tadika kalau tak sihat lagi..

aku angkut dia p opis..sbb takmo dia kacau adik dia kat umah..singgah kedai makan..tapau lunch dolo..tgh aku syok nak pilih mkn..dia tarik baju ckp nak muntah...adduuhh...bergagau carik sinki..tak sempat seh..muntah kat tgh2 restoran tuh...ayayaa...buat malu mummy jeklah ko ni danish..pastu muka semacam..so, mlm rabu tuh aku p klinik ngn danish..doktor ckp demam biasa..so, bagi ubat biasalah..kasik mc..
ari khamis tuh aku dan danish melepek kat umah..dia dah tak muntah2 dah..tp takder selera makan...tp ganasnya tuh ada lagi..masih mengacau adiknya..masih wrestling ngn si tencik..masih nak main basikal..tgk kartun, main game..so, consider berada di tahap tidak parahlh tuh..

sebab dah coti 3 ari nih..ari nih rasa cam malas lagi nk p keje..danish pon liat jek bila kejut bangun soh p tadika..sunday bluess betul utk kitaorg 2 beranak..nasib engineer aku pon dapat mc 2 ari starting ari nih..dia pon demam jugak..kalu tak ada yg bermalas2 lagi nih..pehh..gamaknya aku dan opis mate aku nih diserang virus demam kot...huhuhu..

Monday, February 9, 2009

"Mummy, Ensem tak saya?"

Huhuhu..pertanyaan tuh buat aku tergelak besar pagi-pagi nih..Danish..Danish..
Kalu mood dia elok memang tak kering gusi ah gelakkan dia…
Rutin hidup aku dah berubah sejak Danish masuk tadika..pagi-pagi lagi kena bangun awal, ironkan baju aku dan dia..masakkan air panas untuk dia mandi..then kejutkan untuk minum susu. Habis minum susu barulah nak p mandi..nak mandi pun tunggu aku mandikan..kalu tak macam ayam sejuk jek kat tepi dinding bilik air..nak kejutkan bangun tido pon punyalah payah…kadang tuh siap dia tergolek balik peluk bantal busuk dia..malam pon bukan reti nak tido awal dia ni..mulalah nak bangun pagi liat bebenor..tengahari plak nak p ambik dia..hantar umah..then, rush p off balik, lunch lagi..peehh..berpeluh gak bagi ibu yg pregnant cam aku nih..

Adoiii…lambat lagi aku nak p keje..biasalah budak2 bangun pagi..slow jek..semer slow..kadang tuh siap nangis..adooiii…teruji lagi kesabaran sebagai seorang ibu nih…bukan senang tau..siapa kata jadi seorang ibu yang berkerja itu mudah..nak2 tengah pregnant nih…peeeehhh…

Terkocoh-kocoh aku siapkan dia. Ok. Siap anak bujang aku nih. Sambil senyum tanya aku.."Mummy, ensem tak saya?"..Adoooiii…"Ensem sayang..anak mummy memang ensem"…apalagi sengih sampai telinga…giliran dia tunggu aku plak bersiap..pastu mulalah mulut dia pot..pet..pot..pet.."Mummy, mummy..saya nak tanya nih..”…"Hah! tanyalah.."
"Mummy pandanglah saya nih, saya nak cakap".."Mummy nak siap2lah..cakaplah..telinga mummy bleh dengar nih..".dan ayat skemanya.."Mummy, napa org kaya serang Gaza? Sian Gaza..Habis rumah diaorg jadi guruk (buruk)..mati orang, tinggal kasut jek..tanak-tanak (kanak-kanak) pon mati..Napa orang kaya tuh serang Gaza? Diakan dah kaya". Aduhhh…camna nak jawab nih..

Aku makin kagum ngn si Danish nih. Even dia nih memang nakal amat..suka usik adik dia, kasar tapi nalurinya yang polos tuh masih peka ngn masalah dunia. Tak sangka kanak-kanak seusia 5 tahun begitu belas melihat keadaan di Gaza. Patutlah masa berita khusyuk jek..makin hari dia makin membuatkan aku bangga menjadi seorang ibu ngn keletahnya.. really proud to have him in my life..

Sunday, February 8, 2009

Danish..Birthday n Hadiah Birthday


Kek Spiderman Pilihan Birthday Boy


Rerasanya mesti dah ada yang perasan cerita birthday dak Danish nih pada 2hb Februari 2009 yang lepas dalam blog Che Da nya..citer kek danish yang ditempah di Ziq Bakery yang M.I.A..citer Che Da nya mengamuk pasal kek tuh..huhuhu..tabik Che Da..kalu mummynya tuh..harus bersopan santun marahkan staff kat situ..huhuhu..

Rasa cam tak best jek..kalu entry kat blog mummy Danish takder citer birthday Danish..cam tak aci jek..even dah lepas..nak gak tulis kat sini..sebab yang beria2 nak celebrate bukan Danish sorang jek..mummy nya pon excited..yerlah..Birthday anak bujang yang ke 5 tahun..first time disambut kat tadika ngn kawan2 dia..selalunya wat kat umah jek..ahli jemaahnya skit jek..sbb tak cukup korum nak wat kat umah ngn PakNgah n Untie Lelnya kat KL, Daddynya tak balik, so, better wat kat tadika..

Beberapa hari sebelum tuh, mummynya dah bz sebuk beli barang2 untuk Goodie Bag, tempah kek..Danish pon tolong isi barang2 dalam Goodie Bag tuh..sambil dibantu kacau oleh si tencik..pehh..mencabar..mana nak isi barang..mana nak tepis tangan si tencik yang sibuk..mana nak layan skrip2 si Danish nih lagi..



Goodie Bag for Boys Goodie Bag for Girls






Birthday Boy malu-malu kucing diapit kengkawan..










HADIAH DANISH

Antara hadiah yang Danish dapat on his 5th Birthday..

Disebabkan dia nih suka nak ikut aku p office sebab nak main game. So, aku hadiahkan dia TV Game..tapi takder game car racing yang amat2 disukainya..Tapi yang geram..sikit2 ajak aku main sama ..paksa plak tuh..pastu bertumbuk ngn adik dia yang suka mengacau..nak main sama.





Hadiah Dari Pak Ngah n Mak Ngah (Ikan Laga)






Pak Ngah n Mak Ngahnya hadiahkan dia ikan laga sebab dah tahu peelnya..kalu hadiahkan mainan atau kereta kesukaannya harus bertahan berapa saat jek..mulalah tercabut mana-mana..so, diorg hadiahkan ikan laga seekor..nak tengok dia pandai tak jaga..memang dia excited..siap buat lawak sin chan kat aku..sambil pegang bekas bedak.."Mummy, bleh tak saya masukkan bedak kat dalam ikan nih?”..Mummy.."Eh! napa plak? Jangan!..nanti mati ikan tuh”..selamba jawab.."Saya nak buat salji..mesti cantik bekas ikan tuh nanti..” addoooiii…budak ini..


Jam Ben10 dari Che Da n Ayah Da




Bila dapat jam plak..asyik2 tanya aku..pukul berapa..yerlah dia nih manalah tau lagi tengok jam..perpun..dah siap tayang kat kawan baik dia kat tadika..thank u Che Da..


Lastly..dari Daddy dia..Daddy dia tak balik untuk celebrate, so, hadiah ni diposkan dari KL jek..stationeries Bob The Buider..kartun kesukaan dia...anyway, thanks daddy sebab ingat birthday Danish..dan bersusah poskan hadiah untuk dia..


so, bagi aku keje aku untuk menggembirakan anak bujang nih sorang celebrate birthdaynya berjaya..nampak happy dia..aku pon sebagai mummynya tumpang happy n bahagia..ingat pesan mummy..jadik budak baik, budak pandai..jgn notty2..
mummy sayang danish sangat2..muaaahhhh...





"Mummy, Bertenang..Bertenang.."

"Mummy, Bertenang..Bertenang.."

Adoooiii…anak bujangku ini..dalam geram2, ko buat mummy gelak jer yer…huhuhu..
Si Danish nih memang nakal amat..kalu main ngn adik dia..mesti ganas2 jek..semalam, aku tengah syok2 tengok tv, dia tengah main ngan adik dia..dahlar konker keter adik dia..si tencik naik motor..main pusing2 depan tv..yang geram..dia suka langgar adik dia ni..kadang kena kaki..kadang tuh tergolek..apalagi si tencik tuh..selalu menjerit…pastu mulalah lari kat aku..nangis2..spoil aku nak tengok tv.

Tengah diorg dok pusing2..sekejap dia kejar si tencik..sekejap si tencik kejar dia..Tup2..depan mata aku tuh, dia bleh langgar motor si tencik tuh..siap tergolek dog si tencik ..terguling member tuh..aku yang menyaksikan kejadian..bingkas bangun dari sofa…jegilkan mata kat dia yang tengah gelabah..sambil garu kepala..mungkin tak sengaja terkuat langgar adik dia..terus aku capai hanger…nak takutkan dia..dia nih hanya takutkan hanger jek..kalu aku dah capai hanger tu mesti dia tahu aku dah naik darah..terus dia undur keter dia ke belakang..sampai sangkut kat sofa..yang aku nak tergelak tuh…bila aku dah dekat angkat tangan surrender..cakap kat aku…"Mummy..Bertenang..Bertenang.."..Aku yang nak marah nih..terus terbahak gelak bila dengar ayat dia tuh ngn muka dia yang cuak gler..Aku Tanya "Apa yang bertenang2?"..selamba jek jawab.."Bertenang mummy..bertenang jangan pukul saya”..sambil sengih tunjuk gigi dan angkat tangan surrender..


haahhh..nasib ko pandai cover..kalu tak dah kena ngan hanger nih..terus tak jadik aku nak marah dia…habis satu rumah gelakkan dia dgr ayat dia tuh…addoiii..tak habis ngn ayat lakonan tv dia nih…Dato’ Yusof Haslam pon kalah ngn skrip ko ni nakk ooii…


Tuesday, February 3, 2009

I'm Back

Wahhhh..lamanya tak menjengah dan update blog nih since dibuat..
eden takdo maso seh..banyak mender nak tulis..pasal anak2..pasal life..
nnti ah..kena curik2 masa nih...eden tulih panjang2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...