CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Thursday, February 25, 2010

Welcome My New Niece (Faika Nurliyana)


Pagi hari Isnin 22hb Feb..aku bangun tido untuk bersiap-siap ke opis, mak aku bagitahu;

Mak : Nor, Sue beranok doh malam..Jepp ada telepon mok banyok kali..maner
sedor..tido doh..pahtu dia tepon Farah..kabo ke Farah..

Aku : Hah! Beranok doh? Laki ke puan?

Mak : Dop tau gop laki ke puan..Farah dop kabo..

Begitulah sedikit sebanyak perbualan aku ngn mak pagi2 tuh..terus ku cari hp..kalu Jepp ada call mak mesti dia call aku juger..weh..gigih aku carik hp tp tak jumpa..baru teringat budak dua orang tuh semalam berebutkan hp aku..cari punya cari jumpalah kat tepi cabinet baju..tercabut ko baterinya..no wonder aku tak dgr..on jek terus mesej miss call masuk..mmg dari Jepp..aiseyy..sian Jepp..

Masuk opis aku try call Jepp tapi tak angkat..bz kot..sebab Jepp tengah dalam kursus Induksi ker apa ntah kat Genting..10 hari..CNY baru nih kan dia balik kampong tinggalkan wife dia ngn anak di Damia kat Terengganu..memandangkan due date Sue 05hb Mac..incase..tup2 memang cepat tarikh dia bersalin..pagi 21hb tuh Sue ada sms tanya aku pasal tanda2 nak bersalin nih..

Tak dapat call Jepp aku call Sue..nasib dia angkat..dan sememangnya dia dah bersalin malam tadi dalam pukul 12.00 lebih..Masuk hospital dalam pukul 8.30 pm camtuh..selepas kuar tanda..simpati juga aku pada Sue..iyerlah masa Damia dolo Jepp ada temankan dan melalui detik2 kelahiran itu bersama..aku dapat meneka perasaannya ketika itu..sebabnya aku melalui saat bersalin tanpa suami sebanyak 3 kali..dan perasaannya..adalah teramat sedih ok…tapi alhamdulillah..aku bersyukur kerana Allah memudahkan dan mempercepatkan saat melahirkan itu untuk Sue..dan yang penting ibu dan baby selamat..

Welcome Fiika Nur Liyana (ini adalah nama suggestion) diorang..beratnya Cuma 2.38kg kalu tak silap aku..dan dia sangat comel ok..putih melepak macam papanya..Tahniah buat adik aku Jepp dan Sue..takpalah gegirl lagi pon..bak kata Jepp;

"Menjaga seorang anak perempuan equal to seperti menjaga sekandang kerbau…kalu kali ini anak aku gegirl juga bermakna aku dah ada dua kandang kerbau..heheheh…"

Jepp..Jepp..penuh dgn falsampah dia nih..

Tengaharinya masa lunch hour, gigih aku pi hospital nak tengok bb punya pasal..Eydah pon nak ikut..dan Sue bleh balik ari nih juga..So, aku uruskan semer..dischargekan mak n anak..excited terlebih sehingga tak lunch pon..huhuhu...then hantar dia balik ke umah parents dia..

Inilah bb Ika...comelkan...



~ Inilah Sue..adik ipar aku..mummy Ika..

Tuesday, February 23, 2010

Demam..



Last week aku adalah hectic giler..Anak-anak telah dilanda demam..bermula dengan Afham yang suhunya sampai bleh cecah 40.7◦ ..kelamkabut aku nak sejukkan badan dia..dahlar dia nih wat peel..letak towel basah..takmo..dicampaknya..siap kene paksa2..letak cool fever pon sibuk nak bukakkan..merengek jek..walhal masa sihat dia yang paling aktif..kendian diikuti Amjad..suam-suam badannya..batuk semer..sian betul..last sekali si Danish..terpaksa aku cutikan dia selama dua hari dari pegi sekolah..ari tuh beria-ia dia tolong jaga si afham..tup-tup dia pon tak sihat sama lepas tuh..terlepek jek..siap muntah lagi..

aduhhh…memang tak terlayan aku dibuatnya..sian afham..merengek-rengek dia..nak berdukung..nak beriba..nak berpeluk..amjad lagi..memang serba tak kenalah aku nih..amik afham..amjad nangis..letak afham ambik amjad..afham plak nangis..semer takmo ngn orang lain..semer nak mummynya..sedih betul aku bila tengok anak sakit nih..
Nampak kesayuan, ketidakselesaan di mata mereka..minta dibelai..dikasihani..

Selepas beberapa hari berperang..bersilat ngan anak-anak nih..alhamdulillah..mereka beransur sembuh…namun masih batuk-batuk dan selsema lagi..masih kena pantau..makan ubat..


~ danish bertungkuslumus membantu pujuk afham yang takmo kene lap ngn towel..lawak..cam2 skrip memujuk dia..


~tido beriba sampai ke pagi..sampai basah2 baju n seluar aku dek kain lembap tuh..lenguh gler aku..


~Ubatan

Sunday, February 7, 2010

RIGHT HERE WAITING 4 U..DEAR..



Oceans apart day after day
And I slowly go insane
I hear your voice on the line
But it doesn't stop the pain

If I see you next to never
How can we say forever

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I took for granted, all the times
That I though would last somehow
I hear the laughter, I taste the tears
But I can't get near you now

Oh, can't you see it baby
You've got me goin' CrAzY

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I wonder how we can survive
This romance
But in the end if I'm with you
I'll take the chance

Oh, can't you see it baby
You've got me goin' cRaZy

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

~ I'm alwayz be ere..waiting 4 u...

When You Love Someone..

In jiwang mode..layan...



When you love someone you'll do anything
You'll do all the crazy things that you can't explain
You'll shoot the moon put out the sun
When you love someone
You'll deny the truth believe a lie
There'll be times that you'll believe
you can really fly
But your lonely nights have just begun
When you love someone
When you love someone you'll feel it deep inside
And nothin' else can ever change your mind
When you want someone - when you need someone
When you love someone
When you love someone - you'll sacrifice
You'd give it everything you got and
you won't think twice
You'd risk it all - no matter what may come
When you love someone
You'll shoot the moon - put out the sun
When you love someone

Tuesday, February 2, 2010

Happy 6th Birthday My Beloved Muhamad Danish Aiman



Pejam celik-pejam celik, ari nih dah masuk 02hb Februari 2010. Meaning, ari ini adalah birthday Danish yang ke-6…Happy Birthday to my beloved Danish..sekejap jek masa berlalu..dah 6 tahun usia kamu..dah masuk sekolah..mummy selalu doakan kebahagiaan dan kejayaan kamu di dunia dan akhirat..mummy doakan kamu jadi anak yang pandai, baik hati, dan segala yang baik2 untuk kamu..mummy doakan kamu jadi anak yang soleh yang boleh ditinggalkan untuk mendoakan mummy di alam sana..

Mummy masih teringat saat melahirkan kamu..16 jam bertarung dengan kesakitan..dan akhirnya kamu selamat dilahirkan secara cesar..menatap wajah kamu yang persis wajah daddy buat kesakitan itu hilang..kamu memang anak yang manja, halus, tulus n mulus..sentiasa ingin berdamping dengan mummy..saat di hospital pon kamu hanya lena dalam dakapan mummy..tidak mahu bersendirian di katil bayi..menangis dan merengek tika bersendirian....kamu memang anak yang kuat kerana bertahan selama 16 jam..malah tidak terkena jaundis pun..alhamdulillah..

Berpantang diri kamu benar2 menguji hati ibu ini..bermula detik 12 malam kamu akan menangis sahaja..dengan suara yang nyaring..yang begitu menyentuh hati ibu ini..ibu mana yang tahan mendengar tangisan anaknya..terdengar azan subuh sahaja..kamu mula lena dalam dakapan sehingga ke pagi..

Meniti hari-hari bersamamu membahagiakan mummy..kita pernah menempuh saat ‘duka’ itu bersama-sama..kadang kamu lebih kuat dari mummy..tangan kecil mu terasa hangat bila memeluk mummy..suara halus mu begitu merdu saat memujuk mummy..membisikkan kata cinta dan sayang pada mummy..

“Kenapa mummy nangis? Mummy rindu daddy yer? Takpalah..daddykan pergi kerja…sayakan ada..atuk ada..nenek ada..sayakan sayang mummy..sudahlar..sudah..”

“Mummy, janganlah nangis..sayakan ada..saya jaga mummy..jaga adik..”

“Mummy, saya sayang mummy..banyak..banyak..”..

“Mummyku sayang..belahan jiwa saya…” (diterbalikkan dari lagu aku pada anak2..”Anakku sayang..belahan jiwa mummy”)

“Mummy, saya keluar ikut perut mummy yer..sakitkan mummy..sian mummy…banyak darah keluar..”

“Mummy, besar nanti saya nak jadi orang kaya..saya nak beli keter mahal..boleh hantar mummy pegi kejer, pegi pasar”

“Mummy nih, saya cakap elok2..mummy marah pulak..”







Danish..Danish..kamu memang suke buat mummy tersenyum..kadang tuh geram bila kamu wat peel..apapon mummy nak kamu tahu mummy sayang, cinta, kasih kamu sangat..sangat..sangat..janji dengan mummy ok yang kamu akan jadi anak yang baik dan melindungi, menjaga adik-adikmu..afham n amjad...luv u 4 eva..muaahhhhssss..




~ Danish 4 tahun







~dah bleh jaga adik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...