CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Thursday, February 25, 2010

Welcome My New Niece (Faika Nurliyana)


Pagi hari Isnin 22hb Feb..aku bangun tido untuk bersiap-siap ke opis, mak aku bagitahu;

Mak : Nor, Sue beranok doh malam..Jepp ada telepon mok banyok kali..maner
sedor..tido doh..pahtu dia tepon Farah..kabo ke Farah..

Aku : Hah! Beranok doh? Laki ke puan?

Mak : Dop tau gop laki ke puan..Farah dop kabo..

Begitulah sedikit sebanyak perbualan aku ngn mak pagi2 tuh..terus ku cari hp..kalu Jepp ada call mak mesti dia call aku juger..weh..gigih aku carik hp tp tak jumpa..baru teringat budak dua orang tuh semalam berebutkan hp aku..cari punya cari jumpalah kat tepi cabinet baju..tercabut ko baterinya..no wonder aku tak dgr..on jek terus mesej miss call masuk..mmg dari Jepp..aiseyy..sian Jepp..

Masuk opis aku try call Jepp tapi tak angkat..bz kot..sebab Jepp tengah dalam kursus Induksi ker apa ntah kat Genting..10 hari..CNY baru nih kan dia balik kampong tinggalkan wife dia ngn anak di Damia kat Terengganu..memandangkan due date Sue 05hb Mac..incase..tup2 memang cepat tarikh dia bersalin..pagi 21hb tuh Sue ada sms tanya aku pasal tanda2 nak bersalin nih..

Tak dapat call Jepp aku call Sue..nasib dia angkat..dan sememangnya dia dah bersalin malam tadi dalam pukul 12.00 lebih..Masuk hospital dalam pukul 8.30 pm camtuh..selepas kuar tanda..simpati juga aku pada Sue..iyerlah masa Damia dolo Jepp ada temankan dan melalui detik2 kelahiran itu bersama..aku dapat meneka perasaannya ketika itu..sebabnya aku melalui saat bersalin tanpa suami sebanyak 3 kali..dan perasaannya..adalah teramat sedih ok…tapi alhamdulillah..aku bersyukur kerana Allah memudahkan dan mempercepatkan saat melahirkan itu untuk Sue..dan yang penting ibu dan baby selamat..

Welcome Fiika Nur Liyana (ini adalah nama suggestion) diorang..beratnya Cuma 2.38kg kalu tak silap aku..dan dia sangat comel ok..putih melepak macam papanya..Tahniah buat adik aku Jepp dan Sue..takpalah gegirl lagi pon..bak kata Jepp;

"Menjaga seorang anak perempuan equal to seperti menjaga sekandang kerbau…kalu kali ini anak aku gegirl juga bermakna aku dah ada dua kandang kerbau..heheheh…"

Jepp..Jepp..penuh dgn falsampah dia nih..

Tengaharinya masa lunch hour, gigih aku pi hospital nak tengok bb punya pasal..Eydah pon nak ikut..dan Sue bleh balik ari nih juga..So, aku uruskan semer..dischargekan mak n anak..excited terlebih sehingga tak lunch pon..huhuhu...then hantar dia balik ke umah parents dia..

Inilah bb Ika...comelkan...



~ Inilah Sue..adik ipar aku..mummy Ika..

1 Lalala:

Chinatsu Akera said...

huhu..nomey bangat si ila liana neh..x sabo nk tunggu beso..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...