CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Wednesday, March 28, 2012

Apam Angry Bird & Swiss Roll



Assalamualaikum..

Harap semuanya sihat belaka dan sentiasa berada dalam rahmat Allah..
Errr..sila abaikan pic di atas..tu kereta anak teruna2 ku..keluar je kene paw..ayakkhhh...

Entry kali nih just nak letak aktiviti membaking minggu lepas..
Masih berusaha untuk memahirkan diri buat apam nih..sokmo dot..dot kan..kali nih gedik nak buat style angry bird dan bee..kes terpegun tengok ada yang buat corak macam-macam..sangat kreatip korang nih..

Inilah Apam di 'angry birdkan' ..ada cerita di sebaliknya nih yang membuatkan aku bertuko menjadi 'angry mummy'..huh..


Ini saja yang berjaya diselamatkan..yang lain bertuko menjadi apam mekar..uwaaaa...sia2 saja den bertungkus lumus nak lukis tau..satu tray dapatlah mencorakkan apam nih..punyalah jenuh..tak terimagine aku orang yang buat jualan nih..tabik betul kat korang..terleka punya pasal..tengok-tengok angry bird dah mekar..takder rupa dah..hukhuk..sian kat anak-anak yang excited..terus spoil mood aku sehhh..(bersusah ok..aku copy pic dalam tenet untuk tirukan rupa angry bird nih)..uwaaaaa....

Ini lak rupa bee..poyo dop? hahaha...kata opis mate aku bee numukss...cessss...ingat senang nak membeekan apam nih..ku buat berapa ekor juga..pastu malas..


Akhirnya..buat yg senang..:)


Ini plak swiss roll..nih fav aku..sokmo beli kedai..aku suka yang strawberi tuh..lama dah aku amik resepi nih kat umah sapa ntah..lupa..ngeeee...tak berpeluang nak try buat lagi..so, last week baru berkesempatan nak mencubanya..ohh...senang je rupanya..


Tapi bab nak roll kan tuh aku fail..dia pecah lah plak..mungkin adunan tebal skitt sebab loyang aku kecik..ato pon tengah panas..tak sabo punya hal..ku letak buttercream balance yang ada dalam peti ais ngan blueberry filling..tapi rasenya..wallaaa...sekejap je licin..even rupa dia 'kurenggg'..heheheh...

Aku corakkan..


tu jelah ceritnya..:)

Thursday, March 22, 2012

Tempahan Pertama..Panik!!



Assalamualaikum..

Minggu ni dan minggu lepas minggu memenatkan..penat ngan keje, ngan anak ngan project membaking....adeiii...minggu lepas aku dapat tempahan membaking buat kali pertama..taklah pertama gak sebab sebelum nih dah ada kenkawan yang mintak buatkan kek..tapi sikit je lah kan..stakat sebijik dua je..kali nih aku dapat dari kawan lama sekolah dolo..mintak tolong aku buatkan untuk majlis bertunang sepupunya..

Antaranya 50 pcs creampuff, 50 pcs muffin, 50 pcs puding, 2 bijik kek karamel dan 25 cuppies untuk hantaran..amik ko..sekali dapat berdesup..mula-mula tak konfiden gak..especially untuk cuppies tuh..tapi bila lagi nak mencuba kan..so, aku terima..siap buat plan semer..memandangkan aku kan kejer..tak akanlah nak monteng plak sebab nak siapkan tempahan..tak coollah kan..

Masa nak menyiapkan tuh macam-macam hal lah..tertinggal organizer kat office, tertinggal hp, cawan cuppies hilang 2-3 keping dan cam-camlah..dugaan betul..heheheh...tapi akhirnya siap seperti yang diminta..

Ini muffin vanila chip coklat


Creampuff


Puding jagung


Malam Rabu Ku buat kek karamel dolo..sebab dia boleh simpan dalam peti ais..lagi sedap..







Hari Khamis pulun buat yang lain..peeehhh...letih amat weehhh...berperang ngan anak lagi yang kunun nak tolong..tolong lambatkan lagi ada..tak tido aku dibuatnya...gilo...
nak2 bila buat cuppies tuh..serius aku tak pernah buat cuppies berfondant untuk hantaran lagi..tak pernah main ngan fondant pon..tapi sebab kawan aku mintak juga tolong buatkan soh aku belasah je...ngeeeeee....mmg lambatlah kan..untuk orang amatur cam aku...

Tepat jam 8 pagi semuanya siap..dan kawan aku pon dah call nak ambik pukul 9.00 pagi hari jumaat tuh..harap semuanya memenuhi permintaan beliau..maaflah yer Izai..kalau ada kekurangan..heheheh...

Memang letih amat..lepas tuh pulun tido aku..tapi manakan boleh lena kalau dah beranak pinak nih..tido-tido ayam je lah..petang plak ada majlis pertunangan sahabat terdekat..adeehhh...tambah nak pengsan..

Pengajaran yang aku dapat..kene keep belajar lagi..dan plan betul2..tapi satu kepuasan bila berjaya siapkan..yeaaaaaaaa.....

Cuppies Moist Choc

Wednesday, March 14, 2012

Anak Saudara Baru

Assalamualaikum..

Apa khabar korang? Harap semuanya sihat2 belaka..dah masuk cuti sekolah ni..mesti ada yang amik cuti spend time ngan anak-anak..selamat bercutilah yer.

Aku plak baru-baru nih dapat dua orang lagi anak saudara..dua-dua lelaki dari adik aku Eydah dan suaminya dan Jepp dan isterinya....meriahlah umah nanti..cucu parents aku dah bertambah dari 6 orang (4 lelaki dan 2 perempuan) kepada 8 orang..ramai cucu lelaki nampaknya..dah boleh buat team bola nih..

Ni lah orang baru;

Tengku Yusuf Izuddin

Lahir pada 1 Mac 2012, jam 9.03 pagi..adik aku Eydah dah suspen sebab dia dah keluar tanda pada pagi 28hb February tuh..riso kot-kot Yusuf keluar pada 29hb..jenuh nak nunggu 4 tahun sekali..siap berpesan-pesan tunggu lepas 29hb dolo..heheheh
tahniah untuk adik aku dan suaminya..ni kiranya anak kedua diarang..yang pertama pon lelaki..

Inilah abang Yusuf..
Tengku Iskandar Abqary..



Ini pulak anak saudara baru aku yang kedua..

Aaron Mikhail

Lahir pada 8hb Mac 2012 baru-baru ini..pukul 9.25 malam..di Hospital Manjung, Perak..
Anak ketiga adik aku Jepp dan isterinya..baby boy yang ditunggu-tunggu..alhamdulillah..sebelum ni diarang dah ada dua orang princess yang comel..

Ni lah kakak baby Aaron..
Damia Ramadhani



dan Faika Nurliyana..


tambah ngan hero bertiga aku tuh..sudah tergambar kekecohan bebudak ini nanti..tambahlah pening atuk ngan nenek korang..kekekek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...