CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Wednesday, March 28, 2012

Apam Angry Bird & Swiss Roll



Assalamualaikum..

Harap semuanya sihat belaka dan sentiasa berada dalam rahmat Allah..
Errr..sila abaikan pic di atas..tu kereta anak teruna2 ku..keluar je kene paw..ayakkhhh...

Entry kali nih just nak letak aktiviti membaking minggu lepas..
Masih berusaha untuk memahirkan diri buat apam nih..sokmo dot..dot kan..kali nih gedik nak buat style angry bird dan bee..kes terpegun tengok ada yang buat corak macam-macam..sangat kreatip korang nih..

Inilah Apam di 'angry birdkan' ..ada cerita di sebaliknya nih yang membuatkan aku bertuko menjadi 'angry mummy'..huh..


Ini saja yang berjaya diselamatkan..yang lain bertuko menjadi apam mekar..uwaaaa...sia2 saja den bertungkus lumus nak lukis tau..satu tray dapatlah mencorakkan apam nih..punyalah jenuh..tak terimagine aku orang yang buat jualan nih..tabik betul kat korang..terleka punya pasal..tengok-tengok angry bird dah mekar..takder rupa dah..hukhuk..sian kat anak-anak yang excited..terus spoil mood aku sehhh..(bersusah ok..aku copy pic dalam tenet untuk tirukan rupa angry bird nih)..uwaaaaa....

Ini lak rupa bee..poyo dop? hahaha...kata opis mate aku bee numukss...cessss...ingat senang nak membeekan apam nih..ku buat berapa ekor juga..pastu malas..


Akhirnya..buat yg senang..:)


Ini plak swiss roll..nih fav aku..sokmo beli kedai..aku suka yang strawberi tuh..lama dah aku amik resepi nih kat umah sapa ntah..lupa..ngeeee...tak berpeluang nak try buat lagi..so, last week baru berkesempatan nak mencubanya..ohh...senang je rupanya..


Tapi bab nak roll kan tuh aku fail..dia pecah lah plak..mungkin adunan tebal skitt sebab loyang aku kecik..ato pon tengah panas..tak sabo punya hal..ku letak buttercream balance yang ada dalam peti ais ngan blueberry filling..tapi rasenya..wallaaa...sekejap je licin..even rupa dia 'kurenggg'..heheheh...

Aku corakkan..


tu jelah ceritnya..:)

0 Lalala:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...