CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Wednesday, September 16, 2009

Stresss...stresss..Amjad demam...Afham wat peel..


Ari nih dah 26 Ramadhan..

2 ari lepas aku mc sebab budak amjad nih tetiba jek demam.
Balik office petang ahad tuh rasa hangat semacam jek badan dia. Nasib ada ubat demam dah so, bagi jek. Malam tuh suhu naik cecah 39.1 . Bergagau aku.Tak tido dibuatnya. Lap badan dia semer. Turun skit suhunya. Pagi esok supposenya aku bawak dia pi klinik untuk suntikan 3 bulan. Dah demam nih manalah dioarg suntikkan. So, pi bawak klinik check. Doktor kata demam biasa jek. Disebabkan virus sebab dia asyik poo-poo jek..mungkin sebab weekend tuh kitaorag asyik berkemas rumah, berhabuk kot..

So, ari Isnin tuh aku memang tak pi officelah walhal keje kat office tuh berlambak kena siapkan sebelum cuti raya nih...adoiii..stress..stress..
Si amjad nih jenis susah nak bagi makan ubat. Tak macam si afham. Bila bagi tuh dia luahkan balik. Menangis-nangis semer..adoi..kalu tak makan ubat camna nak sembuh nak ooii..

So, malam ari isnin tuh dalam aku dok pujuk2 amjad minum ubat dia sambil pusing2 satu rumah, aku tinggalkanlah ubat tuh atas meja. Dah ditutup pon tudung dia. Achik dia pon ada sebelah meja tuh tengah baring-baring tengok tv. Tiba-tiba Danish datang bagitau.."Mummy, Afham curah ubat Amjad dalam bekas air"..Hah? bergegas aku keluar..tengok2 kat meja tuh takder botol ubat demam tuh..afham pon takder..rupa-rupanya dia menyorok balik pintu bilik nenek dia..siap panggil "Mummy"..ngan muka cute dia tuh..aku tengok kosong sehh botol ubat tu...aku tengok dalam bekas air tuh memang ada kesan ubat tuh..ada ker dicurahnya ubat adik dia nih dalam bekas air yang aku buat jerlung kepala amjad..ayarrk...memang hangin satu badan aku..dahlar masa nih dah pukul 11.00 lebih..klinik pon dah tutup..memang kena dia sedas dua ngan aku..si Danish pon sekali..geram betul aku..dahlar aku tengah susah hati ngn si amjad nih asyik poo-poo jek..nagn panas badan dia..si afham nih plak buat perangai..

Dia nih plak muka bleh wat selamba jek..bleh buat muka alar2 cute dia tuh..dia tak tau ker mummy dia nih dah tuko jadik 'hijo'dah..tak pasal kena sebat ngan aku..pastu baring atas riba Danish mintak dipujuk..si Danish ni melayan plak adik dia..tolong peluk2..pujuk2..

Jap lepas tuh Danish datang..masuk bilik sambil cempung afham nih..dah tertido rupanya..sayang jugak dia nih kat adik dia..kalu bergaduh cam nak berbunuh jekk..huhuhuu..

Pukul 4.00 pagi aku terbangun sebab si amjad nih merengek sekali ngan si afham bangun sama..pastu apalagi..susah nak tidolah dia..siap pi makan nasik ngan atuk dia..sahur sekali..afham..afham..awatlah nakal sangat..

So, ari Selasa tuh pon aku mc..siap pi klinik semula mintak ubat si amjad balik...

Pagi tadi, nampak amjad dah start kebah dah..demam lagi tapi suhu dia dah turun dah..aku plak terpaksa pi office arinih sbb opismate cuti..hope demam amjad tak berpanjangan...

Kelamkabut pon sempat lagi aku snap pic muka sedih amjad nih...huhuhuh..







2 Lalala:

Ina Hashim said...

ala siannya dia...cepat sembuh ye cayang

mYpRecious said...

Mejad wei, demam lagi ke.. guaners nok raye ni kalo demam.. hikks..

Afham tu name pun disaster.. huhu..

"bley imagine doh guaner dy wat muke kiut mitok simpati tuh" ngeh ngeh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...