CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Thursday, September 24, 2009

Selamat Hari Raya


5 Syawal..

Pejam celik pejam celik, arinih dah 5 Syawal..kemeriahan hari raya masih terasa..aku pon masih cuti lagi. Tak start keje lagi..adik-adik pon masih ada lagi di kampung nih..bagi aku raya memang seronok dan meriah bila dapat berkumpul ramai-ramai..6 beradik dengan 4 orang dah berkeluarga boleh membuatkan rumah mak aku nih nak runtuh..usik mengusik, gelak ketawa dengan bising 4 orang cucu mak ni membuatkan rumah kami nih macam ada pesta..huhuhu..

Sehari sebelum raya kat umah aku nih takder air paip..ni kes lori yang tar jalan langgar main paip ke umah kami..bergasak arituh umah kami tak berair..nasib esoknya kontraktor tuh hantar orang untuk repair..kalau tak mau menangis ari raya takder air..

Malam raya, acara biasa BBQ..yang lawaknya..tengah happening bakar ayam tuh bleh plak blackout...aduhh...tiap tahun..malam raya ..kat kawasan umah kami nih mesti blackout..bergasak jugaklah setengah jam tuh..bakar ayam dalam gelap..budak-budak nih plak seronok..bleh main torchlight..
Malam raya tahun nih ada kelainan skit sebab kitaorang celebrate birthday anak adik aku, the one and only cucu perempuan mak..Damia Ramadhani yang ke 2..mmg kiut budak nih dengan keletah dia bercakap..memang mengalahkan si Afham...peh..memang kenyang betullah sesi makan-makan nih..

Pagi raya aku tak lepaskan peluang pi sembahyang raya..budak-budak nih bergelimpangan lagi masa aku tinggalkan depa..Per-per pon raya aku tahun nih besa-besa jek sebab aircond keter plak wat hal..nak berjalan pon malas..panas..sian anak-anak..Pada kesempatan aku ucapkan Selamat Hari Raya pada semua terutamnya yang mngenali diriku nih..Maaf Zahir Batin..

Kids Di Pagi Syawal





r

0 Lalala:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...