CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Sunday, January 17, 2010

Sepetang Di Taman Tamadun Islam / Masjid Kristal


Hujung minggu nih tatau nak pi mana. Danish dan Afham dah bising nak ajak berjalan-jalan lebih-lebih lagi bila cuaca cerah jek..nak pi pantai..bosan sudah..asyik-asyik pi pantai..tak Pantai Batu Buruk..Pantai Teluk Ketapang..muak sehh…

Danish bising-bising nak ajak pi Masjid Kristal..asal nampak jek dari jauh..pot..pet..mamat nih..ateynya..Masjid Kristal nih dekat jek ngn umah aku..kalu pi sungai kat belakang umah aku nih..memang dah bleh nampak di seberang sana..kalu nak berenang ato naik sampan..bleh jek..huhuhu..aku pon rerasanya baru 2 kali pi sana..pertama kali masa dia baru bukak tuh..yang masa orang giler ramai..yang kali kedua..aku lalu jek tak keluar pon..masa tu aku pi umah kawan aku..tuh jek kot..

So, aku turutkan hajat Danish..pening gak mula-mula nak keluar..sebab kalu nak angkut budak bertiga nih..aku kena ada assistant sorang lagi merangkap bb sitter..kalu aku pi ngan budak-budak nih memang haru..lebih-lebih lagi si afham..dia nih kalu in public memang tak terlayan..aktifnya takleh terkawal..nak ajak parents aku, depa nak pi masjid..si farah a.k.a cik su nya nak keluar..apalagi..aku ajak adik jeklah a.k.a achik..kena tanya dolo..nasib achik dia nak ikut..so..siap2..keluar..aisey..achik terlebih menyematlah plak..

Peh! Cantik juga tempatnya..dah banyak berubah..aku parking jauh skitt dan jalan dari tepi sungai..nyaman..angin bertiup sepoi-sepoi..memang syok ah..ramai gak orang kat sini..tapi tempat yang ada monumen tuh tutup..keretapi pon tak jalan.dah ari nih ari jumaat..so..just pi kat masjid kristal jek..amik angin..danish excited nak amik pic..sibuk..amik pic sana sini..aku lak riso..dibuatnya tercampak kamera aku kat dalam air..naya jek..si afham plak apalagi berlarian rianglah..riso aku..lebih-lebih bila dia dok main hulur-hulur kepala nak tengok sungai..kan ke dalam dia..haru..

Sudah jalan-jalan..pi playground yang ada kat sini..ok juga..sebab tempat baru…budak-budak apalagi..enjoy ahh..aku kadang nak tergelak ada bila ada aweks2 kat situ dok mengusha adik aku nih..huhuu..sian ko adik..jatuh saham seehh..rugi jek ko menyemat..mesti ada yang ngumpat tuh..mesti dok musykilkan adik aku nih…yerlah..nampak muda lagi..tapi sibuk melayan 3 orang budak kecik..karang ada yang kata dia kawin ngan janda anak tiga..naya..ahaksss…poyo jek..

Sudah main..mulalah nak mintak air..kitaorang lepak kat restoran yang diberi nama 'Beteng'..minum2..mmg syok ah lepak kat beteng nih..dah tepi sungai kan..angin best...siap ada orang main jetski lagi..ternganga anak2 aku..

Sudahnya..ari ini adalah ari yang menyeronokkan untuk budak2...Layan pic plak..


~ Me N Kids


~ Menara apa ntah..


~ Hubby? No..no..no..Ini adalah adik aku okies..ramai aweks ngusha dia arituh..huhuhu..pastu memberi jelingan tajam kat aku..available lagi adik aku nih..


~ Achik the bb sitter


~ TTI cruise


~Achik n Amjad



~Kids at playground


~ At 'Beteng'


~ Order ABC ngn Milo 'peng'


~Farewell..

Amjad Dah Merangkak



~ Ala2 berlagak gitu..lepas tangan sebelah jek..kata opismate aku..cam iklan bateri enegizer..

Lama gak aku tak wat entry nih..apa alasannya? Apalagi malas nak mengarang ahhh..
Disebabkan ari ini aku ala2 mengantuk gitu..so, aku terpaksa rela mengarang entry blog nih ari nih..apa nak cerita? Cerita besa kot eekk..pasal anak2..apalagi..

Aku blum wat entry latest about amjad..dia dah masuk 7 bulan pada 8hb arituh, jeng..jeng..dia dah boleh merangkak dah..seronok aku tengok dia..merata nak merangkak explore satu rumah…aku perhatikan badan dia susut skit.. mungkin sebab dah start aktif..dah takmo makan tido..makan tido jek..dah takmo baring jek..dah takmo dipegang jek..asyik mintak lepas..pastu angkat buntut..merayau..huhuhu..

Kena make sure kawasan lapangan dia main tuh bersih dan clear dari objek-objek memudaratkan..kalu tak mulalah nak mengutip..Layankan pic Amjad nih..



~Letih, baring jap..


~Aksi menakutkan! nak bangun tuh..

Monday, January 11, 2010

Melukut Di Tepi Gantang?

Hari ini adalah dalam blues..layan jeklah..


Di malam yang sunyi
Dudukku termenung sorang diri
Di jendela sepi

Hingga dinihari
Ku menantikan kepulanganmu
Namun kata hanya sekadar
Tinggal kata-kata
Bagaikan melukut di tepi gantang
Begitulah aku
Di dalam hidupmu
Ada tiada tak memberi kesan
Hanya aku menanggung
Kerinduan..

Dulu pernah kau katakan
Sayangg..
Ingin mendengarku berlagu riang..
Menawar duka laraku
Lupakan saja..
Derita yang berlalu
Tapi mengapa dirimu, kasih..
Ibarat lalang ditiup angin
Kasihmu diracun
Oleh kata fitnah
Penuh hina
Hingga kini kau biarkan saja..
Diriku menanggung sepi
Dengan irama dukaku
Yang tak bermakna
Bagimu...



54488-37-115A1AD8ADFC04D3C713CF06D09816F9

Monday, January 4, 2010

Danish Ke sekolah..


~Sekolah Kebangsaan Losong..


~ Dah Siap..Jom Mummy..

Ari ini sudah 4hb Januari 2010. Hari kedua sessi persekolahan untuk tahun 2010 di sini.. Tahun ini usia anak sulungku Muhamad Danish Aiman menginjak ke 6 tahun. So, aku daftarkan dia ke PraSekolah berdekatan dengan rumah. Senang untuk ulang alik ke sekolah nanti. Hari ini adalah hari kedua Danish menjejaki kaki ke sekolah baru. Dengan environment sekolah yang sebenar. Yer lah, tahun lepas diakan bersekolah tadika..suasananya lain..nih kira aku update citer semalam..semalam..lah yer..

Semalam dolo, aku dah mula bising2 suruh Danish masuk tido awal. Koman-koman pukul 6.30 am dia dah nak kena bangun. Sekolah start pukul 7.30 am..meaning..aku pon bermula ari nih kena bangun lagi awal dari tahun lepas…huhuhu..bergasak..jenuh pot..pet..pot..pet..pukul 11.30 pm jugak dia masuk tido..tu pon dah kena tarik telinga..kalu tidak..maunya..Pukul 6.30 am tadi, ku kejutkan dia..pantas bangun, mandi, bersiap..baiklah pulak mood anak terunaku ari ini..kalu tak..hampeh jek..pakai baju sendrik, pakai seluar sendrik, kasut sendrik..heheheh…nih mesti xcited..

Pukul 7.35 am, baru sampai depan sekolah dia..hehehehe…bawa dia ke kelas..gayanya macho sekali..selamba jek..jabat salam aku..pastu terus buat ded…ku intai2 juga dari luar..tak perasan pon mummy dia tercangak-cangak lagi..tengok cam ok..so,ku tinggalkan..hope dia dapat sesuaikan diri…

Tengaharinya memandangkan hari pertama Danish aku pi amik dia kat sekolah..sampai sana dalam pukul 12.30 pm..kelas dia tak abis lagi..tak beranilah nak pi intai dekat2 karang kena halau naya jek..teringin nak amik pic dia dalam kelas..tapi kan orang tengok pelik plak..huhuhu..danish excited bercerita bila kelas dah habis..seronok katanya sekolah di sekolah baru..yang bagus..dia tak kencing dalam seluar pon..pi toilet sendiri..pakai seluar sendiri..good..anak mummy dah makin pandai..dah besar..

Pagi ini masih macam semalam..dan-dan jek sampai sekolah pukul 7.35 am lagi..huhuhu..dan Danish masih melangkah ngn yakin..macho..ke dalam kelas dia..sempat dia breakfast koko krunch kat umah dolo seperti yang dia mintak..

Danish, pesan mummy, belajar pandai-pandai..ok..I luv u babe..

~ Breakfast


~ Harus tayang beg dia dolo..


~ Dah sampai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...