CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Sunday, January 17, 2010

Sepetang Di Taman Tamadun Islam / Masjid Kristal


Hujung minggu nih tatau nak pi mana. Danish dan Afham dah bising nak ajak berjalan-jalan lebih-lebih lagi bila cuaca cerah jek..nak pi pantai..bosan sudah..asyik-asyik pi pantai..tak Pantai Batu Buruk..Pantai Teluk Ketapang..muak sehh…

Danish bising-bising nak ajak pi Masjid Kristal..asal nampak jek dari jauh..pot..pet..mamat nih..ateynya..Masjid Kristal nih dekat jek ngn umah aku..kalu pi sungai kat belakang umah aku nih..memang dah bleh nampak di seberang sana..kalu nak berenang ato naik sampan..bleh jek..huhuhu..aku pon rerasanya baru 2 kali pi sana..pertama kali masa dia baru bukak tuh..yang masa orang giler ramai..yang kali kedua..aku lalu jek tak keluar pon..masa tu aku pi umah kawan aku..tuh jek kot..

So, aku turutkan hajat Danish..pening gak mula-mula nak keluar..sebab kalu nak angkut budak bertiga nih..aku kena ada assistant sorang lagi merangkap bb sitter..kalu aku pi ngan budak-budak nih memang haru..lebih-lebih lagi si afham..dia nih kalu in public memang tak terlayan..aktifnya takleh terkawal..nak ajak parents aku, depa nak pi masjid..si farah a.k.a cik su nya nak keluar..apalagi..aku ajak adik jeklah a.k.a achik..kena tanya dolo..nasib achik dia nak ikut..so..siap2..keluar..aisey..achik terlebih menyematlah plak..

Peh! Cantik juga tempatnya..dah banyak berubah..aku parking jauh skitt dan jalan dari tepi sungai..nyaman..angin bertiup sepoi-sepoi..memang syok ah..ramai gak orang kat sini..tapi tempat yang ada monumen tuh tutup..keretapi pon tak jalan.dah ari nih ari jumaat..so..just pi kat masjid kristal jek..amik angin..danish excited nak amik pic..sibuk..amik pic sana sini..aku lak riso..dibuatnya tercampak kamera aku kat dalam air..naya jek..si afham plak apalagi berlarian rianglah..riso aku..lebih-lebih bila dia dok main hulur-hulur kepala nak tengok sungai..kan ke dalam dia..haru..

Sudah jalan-jalan..pi playground yang ada kat sini..ok juga..sebab tempat baru…budak-budak apalagi..enjoy ahh..aku kadang nak tergelak ada bila ada aweks2 kat situ dok mengusha adik aku nih..huhuu..sian ko adik..jatuh saham seehh..rugi jek ko menyemat..mesti ada yang ngumpat tuh..mesti dok musykilkan adik aku nih…yerlah..nampak muda lagi..tapi sibuk melayan 3 orang budak kecik..karang ada yang kata dia kawin ngan janda anak tiga..naya..ahaksss…poyo jek..

Sudah main..mulalah nak mintak air..kitaorang lepak kat restoran yang diberi nama 'Beteng'..minum2..mmg syok ah lepak kat beteng nih..dah tepi sungai kan..angin best...siap ada orang main jetski lagi..ternganga anak2 aku..

Sudahnya..ari ini adalah ari yang menyeronokkan untuk budak2...Layan pic plak..


~ Me N Kids


~ Menara apa ntah..


~ Hubby? No..no..no..Ini adalah adik aku okies..ramai aweks ngusha dia arituh..huhuhu..pastu memberi jelingan tajam kat aku..available lagi adik aku nih..


~ Achik the bb sitter


~ TTI cruise


~Achik n Amjad



~Kids at playground


~ At 'Beteng'


~ Order ABC ngn Milo 'peng'


~Farewell..

6 Lalala:

mYpRecious said...

Achik boley jadi mcm dlm cite the pacifier.. keh keh..

dop pon achik kene ganting kat leher i'm single.. mereka ank buah saya je!! huhu

Chinatsu Akera said...

hehe..siyan adik saham jatuh hoo...kena pkai t-shirt cam fahrin ahmad tu 100% single..ahakss

Nyzal Aziz said...

heheheh...itu ah..sian dia..lain kali kalu nak keluar ngn aku n anak2 dia kena gantung kat leher gitu..dop pon pakai cam fahrin tuh..melayan plak dia ngn budak2 tuh..kelako jek aku tgk..menyendiri kat pondok ngn mejad..siap awek tegur lagi..huhuhuu..

Ina Hashim said...

akak tak penah pegi lagi masjid kristal tuh...last time pegi ganu...errrk...waktu pas spm..huhu

dilot said...

pernah nak gi sini tp masa tu rmi sgt org..jadi cancel hajat tu,,

Nyzal Aziz said...

kak ina, gler lama sampai cni..pass spm tuh..masa tgh muda remaja gitu..ahakss..silalah dtg cnilagi..shoppingcni plak..meh..meh..

dilot, kalu ari cuti mmg ramai..tatau napa org suke mai cni..kalu sbb view ngn angin nyamannya tuh..padanlah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...