CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Wednesday, December 30, 2009

Farewell 2009


Pejam celik, pejam celik..ari nih dah 31hb Disember 2009..beberapa jam lagi tahun 2009 bakal berlabuh..menutup tirainya..membawa pelbagai kisah suka dan duka dalam hidup kita..aku pasti ada antara kalian yang melalui kisah bahagia, ada juga yang diuji dengan kisah derita..bagi aku apa pun dugaannya..aku percaya pasti terselit hikmah disebaliknya..

Entry kali aku sorotkan suka duka perjalanan hidup sepanjang tahun ini..Alar, ala-ala soroton cam dalam tv lah plak..(aku adalah syok sendrik)..Ringkas cukup..Malas nak tulis panjang-panjang..karang korang jugak jenuh nak baca..Bagi aku Tahun 2009 banyak meninggalkan cerita duka, kecewa, hampa, merana dalam hidup aku..masih berbekas.. kalulah korang boleh nampak..mesti sadis jek nampak kecacatan parut ini...

Perjalanan hidup ini mostly bersendirian, begitu sukar..aku jatuh dan bangun, merangkak..merayap..(over plak penggunaan bahasanya)..namun orang kata ‘life must go on’...ku teruskan jua demi mencari kebahagiaan..kalu bukan untuk aku pastinya untuk kesayangan ku..permata-permata hatiku Danish Aiman, Durrani Afham dan Daiyyan Amjad..rasa malaslah plak nak aku kenangkan yang pahit2 ini in detail..so, tak payah mentionlah ekk..bagi yang memahami pasti tahu apa yang telah menghancur dan meremukkan hati aku..biarlah ia jadi sejarah dalam hidup aku..takmo aku ungkitkan lagi..

Biar kita kenangkan yang indah-indah..pastinya antara yang terindah..detik kelahiran permata hatiku yang ketiga..Muhammad Daiyyan Amjad..even ada kisah duka disebaliknya..namun terbukti kelahirannya membawa bahagia..menatap wajah comelnya, renungannya, bisikannya, sentuhannya membuat aku pasrah dan redha, lupa pada kekusutan dan kekalutan hati..terima kasih anak ku..terima kasih kerana hadir kalian membawa kebahagiaan yang tak ternilai buat mummy..tidak dapat dibayar dengan harta yang menggunung..mahupun ditukar ganti..mummy sayang kalian sangat-sangat..kalianlah hidup dan mati mummy..

Selamat Tinggal 2009…Selamat Tinggal Segala Kisah Duka Lara..Selamat Datang 2010..Semoga ‘Mentari Akan Muncul Lagi’…kerana "Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending"....

Pada semua bloggers dan kawan-kawan, aku ucapkan Selamat Menyambut Tahun 2010..Semoga hidup kita lebih diberkati dan dilimpahi kasih sayang dan rahmat dari ALLAH..

MY PRECIOUS...






Sunday, December 27, 2009

Lepak je..




Asyik-asyik cuti..asyik-asyik cuti..

Tahun nih syorgaaa betul untuk mereka yang berada di pantai barat..ngam-ngam jek dekat akhir tahun, cuti public holiday berangkai dengan cuti hari minggu..Jumaat, Sabtu, Ahad..peh..dah dapat 3 ari cuti free..pada yang banyak lagi cuti tahunan..bleh amik cuti bersambung2..pehhh..3 minggu berangkai…syorgaaaa…

Motif aku cerita pasal cuti2 nih..adalah sebabnya aku adalah tersangatlah jeles..sebab aku duduk kat pantai timur..dan cuti public holiday itu tidak bermakna bagi aku sebab kat sini ari Jumaat adalah sudah cuti…sobb..sob..aarrrgggghhhh…jelesnya…

Alah..sebuk jeles2..macamlah dia tuh nak kemana2..macamlah ada plan nak pi Cameron ker.. Langkawi ker..Genting ker..paling koman pon KL..ada? nan ado…yerlah..aku nih bukannya ada family sempurna pon..akhir tahun jek pi jalan2 ngan anak2..ngan somi..takder der…somi tuh jauh kat mata..jauh jugak di hati..(bukan hati aku tau..sbb dia sentiasa ada dlm hati aku..aku jek takder dlm hati dia..buleh?..ahakkss..)

Mengenangkan kasihan ngan anak2 aku nih yang asyik terperap jek..aku pon planlah nk pi jalan2..mane? harhar..dekat jooo..kat ngn umah Che Da depa jek..muahahahah….Pantai Batu Buruk selalu jek jd port..tuko angina la skit..pi Pantai Teluk Ketapang plak..dalam plan2 tuh..Che Da depa call ajak lepak umah..dan nak belanja kami makan sotong celup tepung kat Pantai Teluk Ketapang..baguih tuh..so, here we are…mak tak ikut sebab dia ngan aktiviti dia ah..jemputan baca yassin..abah plak bz..so, aku pi ngan budak2..ngn achiknya merangkap baby sitter..mau pengsan aku kalu tak ajak org lain jd baby sitter..Cik Su nya pi berdating plak..

So, sampai umah Che Da dalam pukul 4.00 pm lebih gitu,,terus pi Pantai Teluk Ketapang..makan sotong, ikan celup tepung..tengah sibuk makan si Danish dah sibuk merengek soh cepat sebab tak sabar nak main kat playground..nak tercekik2 aku makan..dia nih mmg spesis tak menyempat2..gggrrrrr…memandangkan achiknya dah siap ku sohkan dia pegi dolo melayan anak buahnya nih…nak tergelak aku ngn Che Da nya bila tengok adik aku ngn bebudak nih..macam anak dia plak..antara dialognya;

Che Da : Kelako ah adik..cam anak2 dia plak..jatuh saham..sian dia..
Me : Heheheh..
Che Da : Ia Kak Nor, mesti orang kata mudanya jadi ayah..anak dah tiga..
Me : Hehehehe…
Che Da : Mesti orang kata, bini dia cam nampak tua doh skit..mesti kawin ngan
janda anak tiga nih..
Me : Heheheeh..(dalam hatiku…cessss disitu…)
penegasan: aku masih bini orang ok..muahahahah….

Sempat lagi buat dialog drama swasta…kesian anak aku kan…daddy diarang tarak nak manjakan diarang..terpaksa menumpang kasih orang lain..
so, layankan je lah pic lepak-lepak nih..


~ Me N Che Da



~ Achik 'The Baby Sitter'


kesudahannya...ini adalah gaya anak aku yang terlalu kepenatan..at least anak aku eppy..

Thursday, December 24, 2009

Iras Tak?




Lama dah aku nak wat entry nih..tapi asyik lupo jek..
Ni hah..pic aku masa kecik dolo..terjumpa dalam simpanan album kat umah..
Bila di telek-telek..cam ada iras gak ngan anak aku nih hah..especially si afham..
Ada tak?

Monday, December 21, 2009

Sayang Kamu..







Salam korang...

Wah...berhabuk dah blog aku nih..lama dah tak letak entry..nih kemalasan amat yang melanda nih..apa nak update yer? takder citer best plak..amjad dah masuk 6 bulan dah pon..dah start mengesot..dah start makan dah pon..kalu sempat ku masakkan bubur nasik plain untuk dia..kalu tak sempat ditambah lagi kemalasan yang melanda..alamatnya..makan nestum ah budak Jajat nih..pagi tadi aku pi monthly checkup amjad..beratnya dah cecah 7.5 kg..tapi paed bagitau grafnya turun sikit..mungkin sebab susu aku dah start kurang..aisey...sian amjad..paed tuh bagitau pelbagaikan menu untuk amjad takut dia bosan nanti..wahh..seronok plak aku..lepas nih bleh buat puri lobak, epal, pisang, kentang, bubur campur ikan, ayam..mmmmm...suke..suke..biat amjad timbun..muahahahahah...

Si Danish pun nearly 6 years dah..tahun depan dia dah sekolah Pra..persiapan dia dah aku beli hujung minggu lepas..very the seronok melayan dia..nak beli yang itu..yang ini..semer dia pilih sendiri..si afham pon nyibuk..nak jugak..awak tak sekolah lagilah..tapi yang pening kerja dioarang hari-hari bergaduh, bersilat, berotomen, berwrestling..berkejaran..pehhh...tak larat aku nak melayan..tapi apa2 pon..letih2 pon aku bahagia ngan life aku ngan anak2 nih..

Mummy sayang korang sesangat wokey...


Thursday, December 3, 2009

Dilema Cinta

Ungu – Dilema Cinta

Seberapa salahkah diriku
Hingga kau sakiti aku begitu menusukku
Inikah caramu membalas
Aku yang selalu ada saat kau terluka

Seberapa hinanya diriku
Hingga kau ludahi semua yang ku beri untukmu
Tak ada satu pun perasaan yang mampu membuatku begitu terluka

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu

Telah ku coba segala cara
‘Tuk bahagiakan kamu
Merebut hatimu
Namun tak semudah yang ku bayangkan
Bila kau tak inginkan ku ’tuk di sisimu

Tak pernah kurasakan sebelumnya
Menginginkan dirinya hingga ku tak kuasa
Meyakini hatiku bahwa ku mampu berlalu

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu

Namun ku terlanjur mencintai dirimu
Terlambat bagiku pergi darimu
Bagiku terlalu indah perasaan itu
Tak mudah untukku menjauh darimu



Aku dalam dilema..layan jeklah ekkk..hujan-hujan nih layan lagu jiwang best juger..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...