CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Sunday, December 27, 2009

Lepak je..




Asyik-asyik cuti..asyik-asyik cuti..

Tahun nih syorgaaa betul untuk mereka yang berada di pantai barat..ngam-ngam jek dekat akhir tahun, cuti public holiday berangkai dengan cuti hari minggu..Jumaat, Sabtu, Ahad..peh..dah dapat 3 ari cuti free..pada yang banyak lagi cuti tahunan..bleh amik cuti bersambung2..pehhh..3 minggu berangkai…syorgaaaa…

Motif aku cerita pasal cuti2 nih..adalah sebabnya aku adalah tersangatlah jeles..sebab aku duduk kat pantai timur..dan cuti public holiday itu tidak bermakna bagi aku sebab kat sini ari Jumaat adalah sudah cuti…sobb..sob..aarrrgggghhhh…jelesnya…

Alah..sebuk jeles2..macamlah dia tuh nak kemana2..macamlah ada plan nak pi Cameron ker.. Langkawi ker..Genting ker..paling koman pon KL..ada? nan ado…yerlah..aku nih bukannya ada family sempurna pon..akhir tahun jek pi jalan2 ngan anak2..ngan somi..takder der…somi tuh jauh kat mata..jauh jugak di hati..(bukan hati aku tau..sbb dia sentiasa ada dlm hati aku..aku jek takder dlm hati dia..buleh?..ahakkss..)

Mengenangkan kasihan ngan anak2 aku nih yang asyik terperap jek..aku pon planlah nk pi jalan2..mane? harhar..dekat jooo..kat ngn umah Che Da depa jek..muahahahah….Pantai Batu Buruk selalu jek jd port..tuko angina la skit..pi Pantai Teluk Ketapang plak..dalam plan2 tuh..Che Da depa call ajak lepak umah..dan nak belanja kami makan sotong celup tepung kat Pantai Teluk Ketapang..baguih tuh..so, here we are…mak tak ikut sebab dia ngan aktiviti dia ah..jemputan baca yassin..abah plak bz..so, aku pi ngan budak2..ngn achiknya merangkap baby sitter..mau pengsan aku kalu tak ajak org lain jd baby sitter..Cik Su nya pi berdating plak..

So, sampai umah Che Da dalam pukul 4.00 pm lebih gitu,,terus pi Pantai Teluk Ketapang..makan sotong, ikan celup tepung..tengah sibuk makan si Danish dah sibuk merengek soh cepat sebab tak sabar nak main kat playground..nak tercekik2 aku makan..dia nih mmg spesis tak menyempat2..gggrrrrr…memandangkan achiknya dah siap ku sohkan dia pegi dolo melayan anak buahnya nih…nak tergelak aku ngn Che Da nya bila tengok adik aku ngn bebudak nih..macam anak dia plak..antara dialognya;

Che Da : Kelako ah adik..cam anak2 dia plak..jatuh saham..sian dia..
Me : Heheheh..
Che Da : Ia Kak Nor, mesti orang kata mudanya jadi ayah..anak dah tiga..
Me : Hehehehe…
Che Da : Mesti orang kata, bini dia cam nampak tua doh skit..mesti kawin ngan
janda anak tiga nih..
Me : Heheheeh..(dalam hatiku…cessss disitu…)
penegasan: aku masih bini orang ok..muahahahah….

Sempat lagi buat dialog drama swasta…kesian anak aku kan…daddy diarang tarak nak manjakan diarang..terpaksa menumpang kasih orang lain..
so, layankan je lah pic lepak-lepak nih..


~ Me N Che Da



~ Achik 'The Baby Sitter'


kesudahannya...ini adalah gaya anak aku yang terlalu kepenatan..at least anak aku eppy..

1 Lalala:

mYpRecious said...

amjad suke wat myke konpius bile che de dukung ye.. nak kene gegts pipi jugop neh.. huhu..

adik mmg sebijik mcm bapak org.. haha.. jtuh saham.. keh keh..

gambo last tu tak tahan.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...