CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Monday, April 13, 2009

Favourite Danish


~ Koleksi kereta Ferrari Shell Danish..2 dari koleksi terdahulu..

Favourite Danish? Apalagi kereta mainanlah.
Si Danish nih memang obses dengan kereta mainan. Masa dia kecik2 dolo dia bleh mengadap mainan kereta dia berjam-jam. Very concentrate.
Dia tak minat yang besar2. Tapi yang jenis kecik2 dan banyak. Sebab dia suka menyusun dan mengatur kereta dia.

Tiap kali kalu keluar shopping, mesti diheretnya mummy dia ni ke tempat mainan.
Kalu takder duit, ku cakap jek tengok jek..dan kalu mood dia baik, memang dia tengok jeklah..sambil berangan-angan..kalu dibiarkan memang lamalah dia mengadap kat tempat mainan tuh..mainan lain memang kurang minatlah dia.

Ok, ceritanya..sejak Shell keluarkan koleksi baru nih..keobsesan dia pada kereta Ferrari nih datang balik. Pehh..memang jenuhlah nak layan merengek dia ari-ari nakkan kereta Shell nih..asal isi minyak jek..bising..isi minyak jek bising..dia ingat koleksi kereta nih bleh beli cam gitu jek..koman2 nak kena isi minyak RM 40.00 dolo pastu barulah bleh dapatkan kereta tuh dengan harga RM 8.90. Memandangkan umah aku nih very the dekat dengan tempat keje, manalah mummy dia pernah isi minyak RM 40.00 sekali harung. Paling banyak pon RM 20.00. Tahanlah 2-3 hari pi balik kejer. Kalu isi RM40-50 mahu penuh tangki keter. Cam nak pi KL plak. Huhuhu..

Antara dialog dia yang bising kat telinga aku;

"Mummy, belilah kete shell tuh..kat tv kata cepat dapatkan kat kedai shell"

"Mummy, belilah kete shell tuh, kete tuh hebat sangat..saya suka.."

"Mummy, mummy nih tak dengar telinga ker? Dia kata cepat dapatkan kat kedai"..(nih ayat dlm nada gerammm)...

Tuh, kira sikit jek dialognya,blum ditambah ngn memek muka muncung, geram, bodek, sedih..blaa..blaa..aduhhh...aku nih plak memang spesis seorang ibu yang really berjiwa sentimental, sensitif dan memang tak reti nak menghampakan hati seorang anak..huhuhu...

So,ku dah plan..since kereta tuh pon kiut..ku pon suka..muaahaahaha..dapat gaji nanti ku beli satu untuk Danish..dan demi kehendak dia nih ku gatalkan tangan sms daddynya kat KL, mintak belikan kereta tuh incase dia ada isi minyak kat Shell..dan daddy dia pon janji akan belikan sorang satu..

Mungkin sebab sibuk, lambatlah plak daddynya poskan..ku pon tak larat dan tak sampai hati nak tengok muka muncung dan mengharap dia..tup2 ku belikan dia dolo..seronok dia bukan main..

Dua minggu lepas tuh, daddy dia poskan 2 kereta lagi..sorang satu..yang kuning untuk dia dan hitam untuk adiknya..kiranya umtuk koleksi baru nih kitaorang dah kumpulkan 3 buah dari tujuh koleksinya..tengoklah..incase ada lagi stoknya kalu mummynya ada duit..ku belikan lagi..huhuhu..



~ see, wat homework pon, maintain keter dia tersusun kiri kanan..



~ nak tido pon, diparkingnya keter haaa..



~ ni kiriman dari daddy bebudak nih..

2 Lalala:

haza said...

cakkk..wah danish...leh gang la gan zafran suke kereta.. hehhehe

Nyzal Aziz said...

boy2 kot..mmg obses ngn keter...bleh jek abg danish join zafran..danish kalu main keter bleh berjam2 concentrate...abislah hujung katil penuh ngn aturan keter dia tuh...mummy dia pon kena halau ketengah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...