CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Wednesday, April 8, 2009

Perihal Megidam

Pehhh..pejam celik..pejam celik..sekejap jek masa berlalu..Sedar tak sedar baby dalam perut dah masuk 7 bulan.

Entry kali nih aku nak citer bab mengidam mengandungkan si kecik nih. Abang-abangnya dolo pon ada jugaklah mengidam nak makan sesuatu. Si Danish dolo, ingat lagi rasa nak makan KFC. Masa tuh aku stay kat KKB. Manalah ada Restoran KFC kat situ masa tuh. Paling dekat kat Rawang. Daddynya plak weekend selalu takde kat umah. Ada trip. Pernah ku kirim soh beli KFC kalu lalu Rawang. Tapi hampeh. Cik Abang ku itu memang ’kureng’ skit bab nak melayan nih. Siap aku menitiskan ayaq mata lagi sebab kempunankan KFC. Last2 roomateku masa belajar dolo merangkap best friend aku datang dari Shah Alam visit aku yang belikan. Heheheh...Thanks mate. Luv U..

Ada satu malam tuh mengidam nak minum horlicks ais. Masa tuh dah pukul 12.00 malam. Merengek kat hubby. Dia malas nak keluar. Esok jerlah katanya. Pehhh..dia tak tau ker, kalu dan-dan rasa nak makan ker minum ker, manalah bleh tunggu esok2..sebab mender simple..bukan nak kena redah hutan tembak ruse putih ker, apa ker..aku nih plak rasa dah horlicks tuh depan mulut. Mulalah start berlinang ayaq mata. Alih-alih adikku Si Jepp yag keluar naik moto pi belikan. Kes kesian tengok aku dah start nangis2. Masa nih dia numpang dok umah aku..huhuhu...kejamkan hubby ku itu..ato aku yang mengada2..

Mengandungkan yang kedua si Afham, aku dah stay kat Kuala Terengganu dah. Hubby kat KL. So, kalu aku rasa mengidam senang skit sebab aku ada adik-adik yang sentiasa bersedia nak layan karenah aku. Selalunya Si Farahlah yang tukang jadik orang pi kedai. Takder makanan yang ketara sangat aku rasa nak makan. Yang paling susah, aku rasa nak makan Dunkin Donut. Donut memmag my favourite. Tapi kat Terengganu manalah adakan. Pernah ku kirim kat hubby kalu dia on the way balik ke Terengganu tolong belikan. Tapi besalah hubby ku itu, selalu lupa..At least dapat gak makan bila my opis mate kena ikut bos pi KL jadik driver bos. So, ku kirimkan. Siap bos tahu lagi sebab dia pon kena angkut pi cari Dunkin Donut untuk staff dia nih. Yang kelakonya lepas tuh sibuk jek kalu dia turun KL mesti nak tanya aku nak kirim Dunkin Donut. Huhuhu..Satu lagi aku rasa nak makan Prosperity Burger McD tuh..masa nih McD takder lagi kat bandar KT. Paling dekat kat Kerteh. So, masa hubby balik coti ku merengeklah. Kira masa tuh mood dia baik dan memang kitaorang pon dah lama tak keluar bawak Danish jalan-jalan. So, we'll pon p lah ke Kerteh layan aku makan kat McD. Baik Punyer..

Untuk yang ketiga nih lagi senang, sebab dah ada transport sendiri. Rasa nak makan apa-apa jek. Ku pi cariklah sendiri. Takder nak susahkan orang lagi. Si Baby nih mula-mula ari tuh mengidam nak makan sizzling mee hot plate..Laju jek ajak my opis mate nagn Che Da nya pi carik sizzling mee. Memang favorite aku juger. Walau pun taklah sesedap yang pernah dimakan masa stay kat KL dolo, tapi bolehlah sekadar nak wat lepas rasa. Walhal aku nih bleh jek wat sizzling mee sendrik..tapi takder ah hot plate dia yang berasap2 tu...huhuhu...

Pastu nak makan apa lagi? Sate, Pizza (Hubby belanja masa dia balik coti dolo), Lala,Spagetti? Dah dapat dah. Baru-baru nihkan Untie Lel bebudak nih balik. So, malam tuh kitaorang wat bbq. Ct masak spagetti. Lamb pon ada. Banyak jugak ku melantak spagetti tuh. Lagi sedap dari Pizza Hut punyer. Huhuhu..Ct bawak balik donut juger. Ku kirim Dunkin Donut jer..tapi ct beli donut from Big Apple. Lagi sodap. Konker tuh..orang lain kasik can 1st priority untuk mak buyung pilih dolo...hehehe..jahat aku..



~ Donut dari 'Big Apple'..very the sedap.



Baru nih aku rasa nak makan Tat Telur. Lagi satu fav aku. Kalu beli kat kedai paling murah RM 0.50 seketul. Kalu beli RM2 baru dapat 4 ketul. Berebut plak ngn bebudak nih. Soh aku plan nak wat sendrik. Search internet carik resepi. Jumpa. Thanks kat Hanieliza. Try buat menjadik sehh.. pulun aku mkn. Last sekali nak makan kek Secret Resepi. Dapat jek gaji menonong aku pi pilih. Ingatkan dapat merasa sempena Birthday Che Da nya. Tapi diorang tak celebrate ngn kek. So, aku pi cariklah sendrik. Rambang mata. My favourite cheese kek. Tapi kali nih pilih Banana Choc ngn Brownies Walnut. Yummmiee.. ku makan sorang2 jek sebab anak2 tak suke.Selamat.



~ Banana Choc from Secret Recipe



~ Ni Brownies Walnut..sedap juger..




~ Tat Telur Buatan Sendiri..huhuhu..

2 ari lepas rasa nak makan Char Kuew Teow Penang. Nasib kat kedai Pak Aziz Selera Timur ni jual..pehhh..kicklah jugak.. anak2 pon suker...
Tataulah lepas nih apa lagi yg aku idam nak makn nih...rasa nak makan yong taufu..tapi perasaan tuh tak kuat lagi..so biaq p ah dolo...huhuhu..sorrylah pada yang lenguh nak membaca entry kali nih..terpanjanglah plak storynya..muaahaahaha..

2 Lalala:

mYpRecious said...

ces bai tu is de kejam okes.. upss che de ter emo seketike.. kak nor, terliur nye tgk big apple tuh.. pahtu tgk tat telur lgi, banana choc lgi.. nyam nyam.. cedapnye..

Nyzal Aziz said...

Huhuhu...laki ku ituh mmg kejam skitt orgnya..cam tak tau bab feeling2 ngn bini nih mmg nan ado..tak thrill kot..tak macho..
hehehe..balik umah mung ari tuh den buek tat telur lg..tapi maaplah yer..tak sempat nk ngantor ke Tok Jembal..abih di budak naughty 2 org tuh ngn Cik Sunya jek..Atuknya pon bukan main pulun juger..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...