CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Monday, December 31, 2012

Part 7- Melerai Rindu Bersama 'BELOVED' - Genting Highland & ICT Shah Alam


17hb & 18hb November 2012
Hari Ke-9 & 10

Pagi Sabtu dalam pukul 10.00, Mapai dan Encik Hubbynya Azlan (aku panggil dia Alan- sesuka hati je kan) sampai di rumah Yune. Sambil makan breakfast nasi lemak yang Yune sediakan apalagi borak sakan..Yune dan Mapai lama juga tak bertemu. Masa last lawatan aku ke KL dua tahun lepas, Mapai tak dapat datang rumah Yune masa tu. Kiranya kedatangan aku ni jadi penghubung persahabatan jugelah..kene bagi aku anugerah Duta Sahabat ni..ngeeee..

Ok, aku cerita sikit pasal sorang lagi BFF aku nih- Mapai. Sama seperti Yune, aku kenal Mapai masa belajar di UUM dolo. Satu kolej dengan aku tapi berlainan blok dan course. Dia satu course ngan roomate aku Mate Lin dan Yune- budak IT. Detik kami jadi 'geng' amat menarik sebab bermula dengan Mapai nak belajar main gitar ngan aku...ahaks..

"Mate, baik ko ngaku yang ko admire aku masa tuh..sebab lagu 'Di Ambang Wati' tuh..hahahah..lariksssss..

Then, dia sesedap rase je jadik roomate haram aku..sepatutnya berdua dah bertiga...but..i likeeeeee...rindu sangat zaman itu...

Lepas habis belajar kami masih lagi berhubung sehinggalah aku kerja di KL dan jadik salah seorang dari housemate diarang..Thanks mate..menjadi pendengar setia aku selama ni...

Back to cerita asal. Agak lama jugaklah kami borak..biasalah pompuan bila lama tak jumpa..macam-macam..so, dalam tengahari baru gerak dari rumah Yune di Kajang. Mapai dah janji ngan aku, kedatangan aku kali ini dia akan spent time untuk bawak aku jalan-jalan. So, destinasinya tempat yang aku tak pernah pergi lagi...GENTING HIGHLANDS...

hohohoho..serius aku tak pernah pergi Genting okeh...lawak ker? Nak gelak? Silalah..beselah..orang kampung mari maaa..uhuk..
Memang rase excited..bebudak pon lagilah kan..bab berjalan seronok saje..masa on the way ke Genting..cuaca sangatlah buruk..hujan sangat lebat..risau gak aku..cam-cam gak kejadian yang ngeri bermain di kotak fikiran aku..teringat kat mak aku..cukup takut dia kalau sebut pasal nak pi Genting..kalau dia tahu aku pi sana dalam cuaca cam gini mau naik darah tinggi dia..heheheh..

Oleh sebab cuaca buruk, operasi untuk kabel car tu ditutup..tapi tak menjejaskan plan asal kami sebab Mapai dan Alan memang nak drive kereta sehingga ke atas..aku dah nak start pening dah ngan keadaan jalan ni..nasib tak sempat lama nak layan pening dah selamat sampai sana. Oleh sebab cuaca tak berapa elok sangat so, kami memilih untuk membuat aktiviti indoor saja. Pehhh...boleh tahan luas Genting ni..macam-macam ada...hohoho..

Selesai beli tiket di kaunter dan dipakaikan tag..Alan dah start meneliti map untuk tengok apa yang best dan sesuai untuk kami berenam ni..moh kiteee...

Permainan pertama kami tuju Raindeer Cruiser...boleh tahan kene beratur..bising2 anak-anak aku masa nak tunggu giliran..Afham dah mengharuk nak aiskrimlah..sempat lagi mate aku buat sandwich masa nak nunggu turn..hohohoh...



Next, Monorail..


Ni fav budak2...Junior Bumper Car..aku rase dalam 8-9 kali dia orang main mender alah nih..masuk...pastu abis masa..keluar lari...masuk balik..nasib masa tuh bebudak tak ramai..

Aku lupa dah apa nama permainan nih..Euro Express kot..Danish nak cuba sangat..tapi aku takut...laju ooo..memusing-memusing dalam tuh..gayat...Afham pon ia2 nak try..jangan harap aku bagi..sudahnya Alan yang kene temankan Danish.huhuhu...so suweeettt...tq Alan sebab sudi layan bebudak nih..


Merry Go Around..

Banyak jugak rides yang under construction macam Rio Float dan Venice Gondola..kesian anak aku takleh cuba..

Puas berpoya-poya di Genting dalam pukul 9.00 lebih kot..bertolak turun ke destinasi seterusnya..ICT Shah Alam...yeaaahhh....




Huh..sakan jenjalan dan melepak..dalam pukul 2.00 pagi gitu baru reti balik umah..ahakkss..tido umah Mapai malam ni...

Esoknya...pulun mandi kolam sampai berejam...Danish paling over takmo naik...sabo jek ini budak..kalau tak disebabkan hujan..mau tido tepi kolam ini budak..aku lak gedik belajo berenang kunun, sampai keras kejung rase kaki...huhuhu...letihh...tapi sangat seronok...

Malam tu...otw hantar aku balik ke rumah Ct sempat Mapai bawak aku pusing2 Putrajaya plak..sangat cantik...


Time to say goodbye to Mapai..thanks Mate untuk segalanya...belanja aku pi Genting semua..memberi kebahagiaan untuk aku dan anak-anak..really appreciate it..moment itu tersimpan kemas dalam hati aku...sorry ngan keletah Otomen Tiga tuh..Alan, terima kasih juga...jangan serik yer bawak kami jenjalan lagi...sayaaaaaaangggg kamu sokmo...

Ini rupa budak yang baru reti nak penat bila dah sampai umah..




0 Lalala:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...