CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Monday, November 26, 2012

Oh ! Durian Crepe...



Assalamualaikum korang...

Ada yang rindu pada orang di sini tak? Huhuhu..Lamanya menghilangkan diri dari berblog nih..kesibukan melanda di pejabat ditambah lagi dengan karenah anak-anak yang makin membesar dengan macam-macam peel, phewww...terasa hecticnya dunia kecil ku ini..namun bahagia ku tetap di sini..eeewaaahh...

Lately nih buka je blog memasing menayang Durian Crepe..Demam Durian Crepe melanda..Durian? Oh my fav dan anak-anak especially si afham dan amjad..ada terfikir nak cuba buat namun belum berkesempatan. Baru-baru nih aku dan anak-anak bercuti ke Kuala lumpur dan masa tengah jenjalan kat midvalley..terserempak dengan stall jual crepe durian nih..Sumptuous Desserts..apa lagi si penggemar durian tu, si afham mulalah membodek. Disebabkan aku pon tak pernah merasa, so aku beli 1 peket dolo mana tau kot afham tak berkenan ngan tekak dia. 1 peket ada 2 pcs bersamaan ngan RM4. Dek tak sabar kami kemudian lepak kat Jonker Sweets Dessert memenuhi hasrat adik aku yang nak minum cendol.

Model cendol...hahaha..

Tengoklah tu si afham..bukan main lagi..

Yummeehh...sedap rupanya crepe durian nih..aku dan adik aku sempat gigit sikit je sebelum afham konker semua..siap kansel dia nak beli donut dan otw balik sempat dia paw aku lagi sepeket..sabo je ini budak..so, disebabkan dia suka aku dah niat..balik ganu nanti aku akan buat jg durian crepe nih..yeaaahhh!!

Sempat lagi dia mengepaw lagi sepeket..buat muka bosan asyik nak kene pose saje..

So, petang semalam balik kerja gigih aku pi giant carik non-stick pan...hahahah..serius umah mak aku takder mender alah ini..aku punya dolo dah tak stick dan berkarat..buang sudaaa...disebabkan belum gaji dan poket sudah kering kes coti-cotinyer hal..carik yang murah-murah saje yer...hahaha...misi pertama berjaya..

Misi kedua adalah carik durian..kat giant ni taraklah plak..so, aku pk balik nanti aku try buat blueberry crepe dololah sebab blueberry filling memang dah ada..masuk je area kampung aku kat traffic light..tadaaa..ada orang jual durianlah plak tepi jalan..pehhh...hatiku berbunga kembali..apalagi beli je selonggok dalam 5 bijik..kata nak try je kan..dalam hati cukuplah tuh..misi kedua berjaya..penuh jugalah hasrat aku nak cuba mencrepe malam ni...


Muka tak puas hati sebab dengar mummy dia kata durian untuk buat kuih...

Sampai je umah...semer anak-anak serbu dan memasing melompat tengok mummy depa bawak balik durian..aku lak dah sound..takder2 ..ni durian mummy nak buat kuih..afham dah buat muka..amjad dah bising..nak durian..nak durian...sudahnya....mmmmm...

tu dia...depa mengerjakan derian teman..camnelah teman nak mencrepekan derian lagu ni nooo...

Ini je lah yang balance selepas sesi tepis menepis ngan bebudak tu..

Inilah rupanya durian crepe percubaan kali pertama aku...hohohoho...resepinya tanya pakcik google saje..ada dua-tiga jenis resepi juga..nanti aku nak cuba resepi lain plak..

kepada geng food tester aku (Nurul, Kak Su, Nanie, Noreen, Nuyu)..nanti i cuba buat lagi yer..kasi korang cuba..yang kali pertama ni ala-ala tak puas hati..Che Da nya, nanti kakakmu ini try lagi..kene kasik perfect lagi..kan kome bahankan aku kata bukan durian crepe tapi ketayap crepe..sangat kejam ok...

note: next entry nanti nak cerita pasal jenjalan aku dan anak-anak baru nih...chioww






2 Lalala:

Mama Iman / Yunne said...

Wahwahwah... berjaya gak ko meng'crepe'kan durian tu.. Tahniah! Bila pulak aku nk try nih..hehee..

Nyzal Aziz said...

Yunne, sangat kelako time kene berebut derian ngan otomen tuh..aku tak puas hati lagi..nanti nak cuba lagi pakai resepi lain plak..harap menjadi elok..ko cubalah babe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...