CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Tuesday, October 12, 2010

'BerMuffin' Dan 'BerSua Rasa'



Weekend lepas, jadual adalah penuh terisi. Walaupun rasa penat tapi cukup puas hati sebab tengok anak-anak aku terutamanya eppy…so, entry kali nih aku nak citerkan aktiviti aku dan anak-anak pada cuti hujung minggu nan lalu..

Ari khamis balik dari keje aku pi kedai yang jual alat2 untuk membuat kuih..targetnya untuk dapatkan bekas untuk buat muffin..lama dah teringin nak makan muffin strawberry....adik ipar aku Su, nak tolong buatkan..maklumlah aku tak pernah cuba lagi..lak tuh cam fobia skit ngn oven aku yang telah menghanguskan kek percubaan kali pertama aku..trauma sehhh...Kununnyalah..ahakss..so, kali ini pakai oven Su..huhuhu..

Tadaaaa….inilah muffinnya..



ooo…senang je nak membuatnya..adunannya Su yang buatkan aku just campak2 jem strawberry tuh..melimpah ruah dibuatnya..huhuhu..otomen tiga aku beria2 nak makan..excited sampai tunggu2 depan oven..hehehhe.. nanti aku bleh cuba sendrik…dan pelbagaikan..misi pertama ..berhasil..

Ari jumaat tuh aku plan nak wat surprise kat adik aku yang pegnant tuh..Eydah aka Che Da..budak nih lama dah mengidam nak makan cup cakes..kat terengganu nih yang siap jual payah jugaklah nak jumpa..kalu ada pon..nan ado rupanya..takut lama je..so, aku plan kunun nak suprisekan dia..buat sendrik..resepi dh mintak ngn pakcik google..tak pernah buat oooo…suspend gakk..tup2 pagi jumaat dia muncul kat umah sebab encip hubby dia ada lawatan ke kuantan..aisey..tak jd surprise nih..aku lak yg surprise..tapi ok gak..senang2 ajak dia buat sendrik nnt..

Jumaat kansel plan nak wat cup cakes sbb kami satu family pi merayap ke Pulau Warisan..ada Sua Rasa..letih melayan anak-anak yang lasak amat..dahlar orang ramai..tapi nampak depa seronok..yerlah dapat keluar..kalu tak terperap je..maklumlah aku ni kadang dah ada kat umah..malas nak keluar..

Pagi Sabtu ke Sua Rasa lagi sebab semalam pegi malam…la nih nak tengok keadaan waktu siang plak..pehhh…panas gilooo…berpoluh2 aku anak beranak..pi sekejap je..petang misi cup cakes bermula..sambung next entry..huhuhu..

0 Lalala:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...