CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Sunday, August 15, 2010

Durrani Afham New Look!!



Korang tengok ok tak rupa afham yang baru nih? Cam sedih pulak bila aku tengok rupa baru afham nih…waaaa….aku lebih suka rambutnya yang asal..lagi cute anakku ini..nyesal..nyesal..nyesal..aku pi potong rambut dia..aku dah agak..dia tak sengsuai rambut pendek..

Asalnya aku bawak Danish pi potong rambut sebab rambut dia dah panjang..ini budak memang cepat panjang rambutnya..selalu tangguh nak gunting..sudahnya Khamis tuh dia kene tegur ngan ustazah dia sebab rambut dah panjang..ini budak banyak skema..petang khamis aku balik keje tuh dah mengaruk kata ustazah suruh potong rambut..nak ajak pi potong sekarang juger..gilos ko nak pi kedai rambut plak dah pukul 6.00 pm nih..kedai pon dah tutup gamaknya..maklumlah Ramadhan..aku cakaplah ari Sabtu nanti pi potong..Danish dah siap membentak2..budak ni memang..skema..

So, ari Sabtu kitaorang keluar pi kedai gunting..cam biasa harus afham ngekor sekali..punyalah ramai orang kat kedai arini..musykil aku..kedai nih aku biasa pergi dari Danish kecik lagi..Danish dolo pon kaki mengamuk bila nak potong rambut..sebab tuh dia pon rambut panjang sampailah umur 5 tahun..baru bagi izin potong rambut pendek..tu pon sebab dia dah dapat adik..dan dah sedar dia dah nak masuk sekolah..kalau tak..payah juga..aku siap nangis masa danish kene potong rambut..huhuhu..

Malas nak keluar dan pi merayap dolo..kami amik keputusan tunggu..masa tunggu turn tuh aku dah terfikir nak suruh potong rambut afham sekali..sebelah belakang dia jek sebab dah panjang benar..siap dah boleh ikat.. dah macam ekor kuda..bergulung2 gitu..kalah rambut gegirl..

Settle jek si Danish budak yang tukang gunting tuh tanya si afham ni lelaki ke perempuan..bila aku kata lelaki..semua yang ada dalam kedai tuh terkejut sebab cakap dia macam gegirl..sebab rambut panjang..huhuhu..aku cakaplah nak potong rambut dia sikit kat sebelah belakang tuh..tapi budak nih suggest potong pendek ah bagi cam lelaki..dah macam gegirl sangat..aku mula2 ingat nak suruh otter jek sikit rambut dia..tapi afham dah start menggelupur tak nak..dia memang taknak potong rambut dia..budak nih plak semangat nak potong pendek dah main gunting2 yang sebelah atas..aku nih tak abis fikir lagi nak teruskan atau tak sebab tengok afham dah menggelupur..nak taknak terpaksa aku bagi pendek..aku cakaplah taknak pendek sangat sebab rambut dia nipis dan ikal..buang yang ikal jek..so, dia pakai gunting jekk..tak pakai mesin..

Memang hazab ah si afham..menggelupur..mengamuk tak hengat…melalak..bising satu kedai..memang payah nak gunting..aku terpaksa tahan sebab dah start gunting kalu tak herot..kira aku pangku n dukung jek dia..meraung2..menyepak2 semer..sian betul..sampai serak suara dia..aku plak yang nak nangis..tapi dah terlambat nak berhenti..terpaksa tadahkan rambut dia..bagi siap..aku salute ah kat budak perempuan nih..dalam afham mengamuk tuh..bersilat2 ngan gunting semer..siap juga..elok ah juga..takder senget benget..lagi hazab kalu nenek dia gunting ngan gunting baju..hahahha…malu gak aku tapinya bila afham dah start tumbuk-tumbuk aku..tarik-tarik tudung.. semer..marah betul dia..siap dalam kereta tuh merajuk takmo kawan ngan aku..

Tapi itulah nak buat camna, bukan bleh reverse balik...aku tengok cam orang sakit pon ada..waaaaaaaaaa…..sorry afham sayang..lain kali mummy tak potong rambut kamu..tunggu kamu masuk sekolah jek nanti…tapi nenek ngan atuk dia suka..kata depa baru nampak cam lelaki..kalu tak nampk cute cam gegirl je..hukhukhukk…waaaaaaaa....aku masih rasa bersalahhh....



0 Lalala:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...