CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Sunday, February 19, 2012

Tragedi Apam Dot Dot


Aku nih kiranya ada sejarah tragis ngan apam dot dot nih..
Tengok orang lain buat..bukan main comel je..kaler dan coraknya tuh memang kiut miut..anak-anak pon suka tapi yang malangnya mummy diarang masih gagal nak buatkan..
Tiga kali dah aku mencuba buat..kali pertama..apamku bertukar jadik gunung berapi..
meletup sehh..abis intinya meleleh keluar cam lahar..anak aku pon kutuk-kutuk..sunggguh melampau ok..

Percubaan kali kedua pon sebegitu rupa..tapi ada juga yang tak pecah..tapi dot dot ku tak menjadi..adunan cam tebal sangat..so, aku marblekan..dari satu adunan..adalah dalam suku yang tak meletup..tapi coraknya..marble gitu..agak keras lak tu..sepatutnya..gebu..

Percubaan kali ketiga..lagi dramatik..juga tak menjadi..geram punya pasal..tak tunggu habiskan..aku buang semua adunan tanpa habiskan proses mengukus..padan muka..dan aku boikot apam nih...gilooo...

dalam boikot tuh..memang takleh blah tengok kecomelannya tuh..lebih-lebih lagi ada yang buat corak lady birdlah..strawberrylah..yang terkini angry bird gitu..ada yang amik tempahan beratus2 bijik..membuatkan hati aku berkata-kata..senang ke bagi diarang nih..selamba je..apa prob agaknya yang buatkan apam aku tuh tak menjadik..adunan sama..atau mungkin sebab cara mengukus tuh aku tak mahir lagi..
siap feeling2 nak beli pengukus letrik lagi aku nih..

Sejak dua menjak ni ada gerai berdekatan office aku ada menjual apam nih...yang membuatkan rajukku hilang..ku cuba beli..dan mulalah..menelek2..yang buat rajukku terus mati bila anak-anak suka..siap berebut2..tak cukup...aisehhh...mulalah hati ibu aku yg over nih menapak..takleh jadi nih..kena cuba lagi...

jeng...jeng...(ni ayat amjad aku pinjam)..siap carik mood berhari2 dolo tuh..poyo amat..akhirnya...menjadi juga..alhamdulillah..tak merekah dan pecah lagi..kata abah aku, dia sokmo jadi food tester..oklah tuh...dah jadi..ahakss...yang kelakonya..baru siap dua kali aku mengukus..gas pulak habis..adeeeiii...dahlar tgh excited..ari Jumaat plak tuh..kedai dah tutup sebab p solat Jumaat..terpaksalah tunggu habis Jumaat..pukul 3.30 petang baru sambung mengukus..anak-anak aku dah bising..sebab depa dah habiskan yang dah siap kukus tuh...tragedi betul..kebetulan kawan adik aku datang (Untie Sha) juga bawak apam nih..apalagi rembat dolo yang Untie Sha buatkan..
Psttt..Sha, kamu punya lagi lembut ok..jeless...jeless..

Orang kata..'Practice make perfect'..nanti aku cuba lagi..dan lagi..dan lagi...heheheh...

comot je..hehehe

time mengukus..





inti blueberry..

0 Lalala:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...