CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Tuesday, July 27, 2010

My ‘Luv’ sudah balik…



Pehhh..tajuk entry bukan main gempak lagi..mesti ada yang ala-ala shock gitu…
Tapi itulah hakikatnya..'My Luv' aku dah balik..dah elok pon dah..arituh dia adalah sedikit ‘jem’..susah hati betul aku..maklumlah selama nih sentiasa dia menemani aku..merakamkan suka dan duka aku..kalu takder dia tak meriahlah belog aku nih…

Inilah 'My Luv’ aku…ahakss…





My Canon Digital IXUS 860 IS…dah dekat dua bulan lebih dia ‘jem’..aku pon tatau napa..aku agak sebab anak-anak suka main..amik pic..tengok pic..ato mungkin afham terpijak sebab aku selalu bawak kamera ni pi mana-mana..sentiasa ada dalam beg..dan kalu dalam kereta selalu handbag aku letak kat tengah antara seat tuh..dan kalu ada afham dia selalu beralih dari seat belakang ke depan dan sebaliknya..kadang tuh dia terpijak beg aku..aduhhh…memang susah hati masa dia rosak..hobi aku memang suka amik pic anak-anak..memang enjoy ambil pic mereka..every moments aku takmo miss..

Aku sayang sangat kamera ini..inilah satu-satunya hadiah dan kenangan dari Encip ‘Hubby’ even kitaorg share bayar kamera ni..RM1,499.00 oooo…masa mula-mula beli ari tuh..mungkin bagi orang lain murah kot..tapi bagi aku inilah barang paling mahal yang pernah 'hubby' belikan...dia yang pilihkan..kalu ikut aku nak beli yang cikai2 jek..asal bleh amik pic anak-anak dah cukup..huhuhu..memori betull..

La nih reganya dah menjunam jatuh..tuh bila dia buat peel rasa ala2 down gitu..hilang mood..rase separuh jiwaku pergi..eceeehhh…nak hantar kedai repair pon cam sayang untuk berpisah..ditambah dengan budget repairnya bleh tahan..lak tuh instinct aku cam rasa nanti dia elok ah tuh..

5 malam lepas..aku godak-godak dia..ketuk2..tonyoh2..campak2..belai2..sambil doakan CPR yang aku lakukan ini boleh memulihkan nyawa nyer..taaaaaddddaaaaa….akhirnya…berjaya..canon aku bleh diselamatkan tanpa melibatkan sebarang kos..syukur alhamdulillah..Terima Kasih Allah..kerana makbulkan doaku ini..hidup semula kesayanganku ini..so, life ku bermula semula..:)

3 Lalala:

Mama Iman said...

Ko godek2 sendiri je mate? Apa mantera ko pakai tup2 dh ok? Hahhaha.. anyway.. Tahniah..

Nyzal Aziz said...

aaahhh...aku godek2 sendrik je..tak sanggup nak bpisah antor repair ngn estimate kosnya..makk aaaii..siap sambil godek2 tuh..cakap..pleazzz..pleazz..mula2 slow..bengang aku tonyoh2 dia..hempas2..hahahah...

Nieza Ishak said...

Nieza pun camera dah ala2 semput ... kalo nak ganti entah dapat entah tak ... adeyyyyyyyy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...