CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Thursday, June 6, 2013

Riang Ria Cuti Sekolah 2013: Part 2


Me, Kids & My BFF

Assalamualaikum..

Sambung cerita Part 1..

Ahad tu, 26hb My BFF Mapai datang ambik aku dan anak2 di rumah Ct which is hari yang ditunggu oleh otomen tiga aku ni..sebabnya....depa nak pulun mandi kolam..dari Terengganu lagi mereka dah siap packing googles, pelampung semua..sangat teruja..sabo je aku..

Mapai ajak singgah di Setia City Mall dan belanja kami lunch..idaman bebudak dan eeerrrr..mak budak kot..di KENNY ROGERS..maklumlah kat Ganu takder Kenny Rogers ok..selalu bila tengok iklan tuh memasing telan ayaq liur je..huhuhu...Afham yang paling bersungguh makan..suka hati aku tengok...Danish tuh memang takyah cakaplah..memang dia kuat makan pon..pening mate aku dan encik hubbynya nak melayan hero2 aku nih..hahahah..takpa..prektis mate..prektis..ngeeee..lepas makan just singgah bookstore dan membuat jelingan tak ikhlas....huh..membuak hati aku nak shopping..namun, apakan daya..sila sedar diri ok..oh! lupa..thanks mate sebab belanja buku cerita untuk anak-anak..ko ni macam2..malu aku ok...


Balik dari Mall, kami singgah keliling Tasik Shah Alam dengan menaiki bot..ada bayaran dikenakan..pastu mengexercisekan diri jalan-jalan keliling tasik..cantik viewnya..Subhanallah..





Letih jalan-jalan, balik ke Apartment Mapai. Masa yang ditunggu anak-anak..terjun kolam..mandi tak hingat diarang ni sampai tak mau naik..jenuh menunggu dengan macam-macam peel...letihhhh...mate aku pon layankan je...



Lepas letih berendam bersiap untuk keluar dinner dengan Mapai..dan so suweet...Mapai bawa kami makan ke Pizza Hut, ikutnya bebudak nak makan siang tadi tapi kat Mall tu takderlah pulak Pizza Hut..Mapai tak hampakan hajat anak-anak aku bawa mereka ke sini...oh..touching aku...thanks mate..bersusah payah ko dan Azlan melayan bebudak nih..sedangkan...........mmmmmmm...

Kes mandi kolam lama, lapar tak hingat diarang nih...Danish sampai leh habiskan 4 keping pizza..peeehhh..kuat ko makan yer.habis dinner balik lepak umah je..sebab esok mate aku ni kerja dan aku kene tunggu rumah..huhuhuh..



Esoknya, tuan rumah pergi kerja, tinggal aku dan anak-anak je..aktivitinya basuh baju, kemas beg, layan tv, then terjun kolam lagi..errrrr..

Mapai balik kerja awal sikit sebab petang tuh dia nak kene hantar aku naik komuter..aku decide lagi senang naik komuter dari mate aku bersusah payah nak hantar ke rumah plak..pulak tu aku dah janji nak lepak dengan sorang lagi BFF aku ni..heheheh..sokmo jadual percutian padat ngan aktiviti..poyo je..

Terima kasih banyak-banyak untuk my mate aka my BFF Mapai dan suaminya Azlan atas layanan dan kebaikan kamu pada kami hari itu..sangat beriang gumbira dengan anak-anak..terima kasih sebab belanja kami sekeluarga makan, jalan-jalan...hanya Allah dapat membalas segalanya..aku doakan kamu sentiasa dimurahkan rezeki dan berada dalam rahmat Allah..nanti rumah baru siap..kami datang terjun kolam lagi..kekekekek...

Cerita bersambung ok...;)


0 Lalala:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...