CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Tuesday, December 27, 2011

Jalan-Jalan Cari Pasal

Cuti sekolah dah menghampiri ke hujungnya..tak lama lagi anak-anak dah kembali ke sekolah..Tahun depan anak aku yang sulung Danish akan naik ke darjah 2, manakala afham baru lima tahun, so, aku hantarkan dia ke tadika nanti..tahun lepas pon dah ke tadika..kali ini aku hantar ke tempat lain plak.

Kesian anak-anak sebab tak merasa nak pergi berjalan jauh menghabiskan masa cuti sekolah..bukan tak nak..tapi single mom cam aku nih payahlah kan nak manage tiga orang hero kalau just kami je yang pergi bercuti. Memang namanya Jalan-Jalan Cari Pasallah kan.Tambah lagi memang banyak kerja kat office dengan office mate aku cuti kahwin semua. Si Biru aku lak bulan nih asyik wat peel..so banyak berhabis untuk dia. Budget berjalan burst gitu.

Tapi untuk tak menghampakan anak-anak sempat jugalah aku bercuti 3 hari cuti tahunan tambah dengan cuti weekend..dapatlah 6 hari..so masa tuh manfaatkan sepenuhnya untuk anak-anak. Yang penting kualitinya. Yang penting anak-anak happy dan enjoy walau dekat-dekat je.

So, ni jelah aktiviti kami..boring ke? Takpalah..boring untuk korang..tapi hero-hero aku ni suka..dan mummynya terlepek..penat sehh..

Anak-anak dah lama mintak nak makan pizza..terkesima dengan iklan pizza cheese kat tv..lepas makan pizza jalan-jalan kat taman syahbandar..




~ amjad sangat comel dan excited bila tengok angry bird..

Hari lain..petang bawak diarang makan ayam goreng dan minum float..nasib achik diarang merangkap baby sitter nak ikut..senang skit nak manage ini budak-budak..lepas tu ke Pantai Batu Buruk main bola dan layang-layang. Ombak kuat masa ni dan amjad asyik jerit dan nangis marahkan abang-abangnya dan achiknya main dekat pantai.



Ni pic kami lepak kat library gitu..seronok tengok mereka jegilkan mata tengok-tengok buku..





dapat memenuhi hajat diarang nak makan durian..hantu durian depa ni..(macam aku..:))


potong rambut amjad..neneknya dah bising rambut amjad dah panjang even aku suka..sebab amjad nampak comel sangat..sebelum nenek dia gunting senget-senget better aku pi gunting dolo..dan amjad sangat baik..dok diam jer..kalu danish baya amjad dolo..siap lari nyorok bawah kerusi ok..upahnya...balik tuh makan eskrim...



last day sebelum aku start kerja balik..pi jenjalan kat giant..tempat fav otomen..sebab kat atas ada playground ngn cam arked game skit..ada donut..paling pengsan aku dibuat bebudak nih..korang tengok je lah..





~ mula-mula elok je..lepas tu..


~pitam..

0 Lalala:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...