CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Tuesday, August 11, 2009

My Gadget..ngeh..ngehh..




Memandangkan dah dapat baby baru nih. So, semestinya entry-entry aku nanti asyik bercerita pasal anak-anak je..dah nama blog aku nih kisah perjalanan hidup aku ngan anak-anak..hehehe..so, bagi yang terbaca blog nih pastu ala-ala rasa bosan tuh..maaflah eekkk..korang semestinya tersilap jelajah blog..hehehe..

Ok, entry nih aku nak bercerita pasal gadget yang jadi mender penting dan ala-ala kesayanganlah. Apadia? Handphone? Bukan. Notebook? Bukan. Ek eleh..nak ajak main teka-teka plak..Poyo plak aku nih..Gadget apa lagi kalu tak bukan ’Pum Susu' Heheeh....cam poyo jek ek...bukan mahal sangat pon...nak main tayang-tayang..aku nyer cikai jek dari segi reganya.. besalah orang kata kena ukur baju kat badan sendiri..aku nih manalah mampu nak beli pum yang mahal-mahal cam orang lain...ada sampai cecah ribu tuh...takpalah walaupun murah besar jasanya kat aku dan anak-anak..dapat jugalah aku pum dan tinggalkan stok untuk amjad. At least aku berusaha bagi yang terbaikkan..Pulak tuh..dah anak yang ketiga baru dapat kesedaran dan kefahaman. Cam ala-ala rugi plak bagi aku yang tak berapa mampu nih nak melabur dan beli yang canggih. Sedangkan rerasanya cukuplah tiga hero nih jek.. Kalu masa si Danish lagi, mau juga ku usaha demi kebaikan anak-anak nih..



Nih lar pum aku...brand pureen...pakai bateri, bukan manual..bleh pakai elektrik tapi kena carik adapter ah..bagi aku ok lah..harga pon murah..suction dia ok jek bagi aku..kecik plak..



Ni plak cooler yang baru aku beli...afham dolo kaler merah kecik skit..memandangkan susu aku kali nih banyak skitt..so, aku beli baru..taklah branded sangat..cikai jek..yang penting tahan sejuk dari pagi sampai aku balik office ngan stok susu..kadang tuh sampai pukul 11.00 malam pun rasa sejuk lagi..cooler nih aku letak ais batu..then simpan kat pantry..




Ini buku nota untuk aku catat berapa oz susu yang dapat untuk satu sessi pengepaman. Waktu nak pum nih memang berterabur sikit. Kalau takder apa memang iku timing. Tapi kalau tengah sibuk tuh lari jugaklah masanya. Tapi kalau boleh aku buat 3 sessi untuk satu hari masa kat office. Kalau banyak masa 4 kali. Sepatutnya kat rumah pon kena pum tapi memandangkan dua-dua anak aku nih asyik mintak jek. So, aku tak pum. Nak bangun pagi-pagi pon tak larat. Memandangkan time tido pun selalu pukul 1.00 pagi ke atas.



Stok susu yang aku buat masa dalam pantang.



Ni pum yang aku guna masa dalam pantang. Belum beli pum baru. Pum cikai jek. Cam hon basikal..hehehe..tapi hasilnya masyuk juger..



~ Hasil yang paling 'masyuk' dalam sejarah..pagi tadi punya sessi..11 oz tuh...

satu lagi warmer..tapi takder pic plak..sebelum nih main rendam dalam air suam jek..dek kerana kesian kat mak aku..nak bagi dia senang..ku belikan warmer..nanti ah upload pic..



Inilah stok susu yang dibuat..dan telah dilabelkan..Bagi aku bukan mahal atau murah gadget tuh.. yang penting kita kena kuat..mind kena set up yang aku boleh buat..bukan untuk orang lain tapi untuk anak-anak kita juga..bersusah pon untuk diaorang juga..so good luck pada all mommies kat luar sana..chaiyok..chaiyok..

2 Lalala:

mentibang.paku said...

banyak tul susu..bagus..bagus...

mentibang pon guna pureen ni jugak masa 2nd baby..x byk yg dapat, byk dapat sakit..adeehhh...nnt lepas deliver 3rd baby nak try pump dengan jayanya...

mYpRecious said...

wah.. bagus betul hasil ladang kali nie.. banyak betul susunye.. *blink blink mate* sebab kagum.. huhu.

kalo si afham dulu nk buley 4 oz pun nanges... huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...