CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

About Me

My photo
Mum's with 3 kids.. Muhamad Danish Aiman, Muhammad Durrani Afham n Muhammad Daiyyan Amjad.. Life is not a matter of chances its a matter of choices.. Make your own choice.. and you'll be happy... 'Remember, the world is round, WHAT GOES ROUND COMES AROUND. One day you will look back & proud of yourself'..

Monday, November 16, 2009

Anak Ku n 'Zombie'..



Lama gak aku tak wat entry untuk blog aku nih..nak kata sebab bz taklah jugak..tapi tahap kemalasan nan ado tuh jadik penyumbang juger..ari nih terhegeh-hegeh aku nak mengupdatekan blog nih dengan mata yang separuh bukak dengan kepala yang masih berpusing-pusing..letihnya den aaaiii..

Semalam Amjad tido pukul 3 pagi..3 pagi? Biar betul? Lar…betullah tuh..tak tipu punya..tak tahu kenapa malam tadi dia asyik menangis jek..Amjad nih kira budak baik juga..jarang dia menangis kecuali bia dia tak selesa, demam ato sajer nak wat peellah tuh..tapi semalam aku tak tahu napa dia asyik menangis jek..high pitching plak tuh..soh tido takmo..letak dalam buai..nangis..bagi ‘tek’ takmo..nangis..bagi mainan..takmo..nangis..adoilar…riso aku..tensed gler..abis aku check badan dia kot2 ada mender yang buat dia tak selesa..berak dah cuci, pampers dah tuko..perut tak kembung tapi sapu minyak gak..badan cam suam-suam..tapi bila aku check ngan thermometer tuh..normal..tak demam..nak kata dia hernia cam si afham..tak der plakk…aduhhh…mati akal aku..siap garu kepala aku..takmolah pi kejutkan mak bapak aku tuh..depa dah tido..kesian jugak aku..dah letih siang hari jaga budak-budak nih..malam turn akulah plakkan..mengadalah tuh nak pi susahkan depa..

Sudahnya bergasak aku sengsorang..sambil dukung amjad..duduk tak kena..berdiri tak kena..tutup lampu tak kena..bukak lampu pon tak kena..keluar bilik..masuk bilik..si afham plak dah tertido masa pukul 8.30 pm. Aku ingat dia tak bangun dah..Si Achiknya plak datang mengacau..sudahnya bangun..ahhh..payah kalu budak nih bangun..betul tekaan aku..jadinya dia pon sama buat aku pening kepala..lari sana..lari sini..lompat sana..lompat sini..kejap punggah mainan..kejap berguling dalam selimut dengan si Danish..Si Danish nih pon sama takmo tido lagi..tak mengantuk katanya..aduuuusssss…..mau pengsan dibuatnya..mana sibuk pujuk Amjad menangis..mana nak marahkan depa yang buat bising main…gggggrrrrrrrrr…tercabarnya aku…Perasaannya? Nak menangis pon ada..nak berteriak pon ada..rasa nak belasah orang pon ada…Ya Allah! Tabahkanlah hati aku..Berilah kesabaran untuk aku..

Note : Daddy, bukan senang untuk mummy urus 3 orang anak lelaki daddy nih berseorangan..tapi mummy ikhlas melakukannya dengan penuh kasih sayang kerana diaorang adalah amanah dan anugerah terindah yang dikurniakan berdasarkan kasih sayang kita dahulu..mummy tidak meminta lebih sebagai balasan, cukuplah sekadar ucapan terima kasih dan ingatan daddy…





1 Lalala:

mYpRecious said...

5 bintang untu pipi amjad..
gebus betul..
gegets kan..
hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...